zaterdag 21 februari 2009

vangstberichten: zaterdag 21 februari 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met een competitiewestrijd van "De eurovissers" die zich afspeelt in de amazonehaven. Er staat een w-zw wind van zo'n 3 bft, een temperatuur van zo'n 6 °C en hoogwater HvH om 13:05 uur. Er wordt gevist van 11:00 uur tot 15:00 uur, als aas heb ik zoute pieren, mesheften, levende zagers en garnalen (de zeepieren (leeglopers) waren jammer genoeg uitverkocht)

Vrijdag nog even nagedacht over het berichtje van fishguppy, een paar uur eerder vrij genomen en een sensitive allround 240 van spro met 2 verwisselbare toppen plus een xf3500 smart molentje van grauvell aangeschaft, daarop 10/100 mm whiplash pro van berkley  laten zetten en 2 zelf gemaakte onderlijnen met  3 wapperlijntjes haakje 10 erop gemaakt. In de hoop een flink aantal kleine visjes te vangen.

Bij aankomst in "De Pub" de verzamel plaats maak ik kennis met willem "De Scharrejager" die op mij overkomt als een sympathieke gast. Na 5 euri betaald te hebben (4 voor de wedstrijd en 1 voor de kanjerpot (niet verplicht) trek ik nummer 31, "De Scharrejager" heeft no:10 en staat in het begin.
Het eerste half uur vis ik met de 2.40 meter spro sensitive allround hengel, maar geen beet te zien. (ik werp met deze hengel minder ver als met m'n 4.50 meter stok), inmiddels zijn de eerste vissen aan beide kanten al weer gevangen.

Ik schakel over op m'n 4.50 meter stok van grauvell, maar ik schiet tekort met m'n werp techniek, ik krijg nog een tip van m'n buurman uit vak 30 hoe ik beter kan werpen maar ik haal het bij lange na niet wat de andere vissers kwa afstand werpen. Tijden de wedstrijd krijg ik te horen dat 1 visser al op 30 vissen staat, ik vang niks zelfs geen aanbeet gezien, je moet echt ver kunnen werpen overdag om kans te maken op een visje.

Als ik naar huis ga troost ik me maar met de (olympische gedachte) dat meedoen belangrijker is dan winnen. Alhoewel het toch leuker is als je zo af en toe er nog een vis uit weet te trekken. Maar goed het is niet anders, dat wordt dus flink oefenen met werpen. Ben benieuwd wat "De Scharrejager" heeft gedaan ?

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten