zaterdag 7 februari 2009

vangstberichten: vrijdag 06 februari 2009



Hallo vis vrienden,

Het weer ziet er vandaag gunstig uit om aan de kust te vissen, dus maar een paar uurtjes eerder vrij genomen om te gaan vissen op het strand van Ter Heijde. Er staat een z-wind van 3 bft, 5 °C daalend naar 0 °C, hoogwater Ter Heijde ±11:55 uur. Ik begin om 15:30 uur op het strand omdat de strekker nog gedeeltelijk onderwater staat. Er zit 21/100 mm gevlochten lijn op m'n molen en ik vis met een standaard paternoster met rode bezemafhouders en haakmaatje 6, op de bovenste 2 zitten pieren (leeglopers) en op de onderste gezoute pieren. Om 16:30 uur heeft dit geen resultaat opgeleverd en ik besluit m'n geluk te beproeven op de strekker.

Door de sterke stroming komt m'n draad vast te zitten tussen de rotsen en de mosselen en ik moet de boel kapot trekken. Ik zet er nu een 3 haaks paternoster op met wapperlijntjes en wederom haakje 6. Als ik ingeworpen heb zie ik een "pruik" in m'n draad. Ik probeer de knopen eruit te halen maar na een half uur geef ik het op en knip een flink stuk lijn van de spoel.

Na lang wachten krijg ik even voor 18:00 uur een aanbeet, als ik binnen draai zit er niks aan. Even later komt er een zeehond naar boven precies op m'n stek. (Ik dacht dat die beesten alleen op de wadden en in zeeland zaten?). Ik krijg meteen visioenen, van stapels schar die op m'n pieren afkomen en net als ze willen bijten komt die zeehond en vreet ze op en gaat dan zitten wachten tot de volgende groep scharren eraan komt.

Het water begint al weer licht op te komen en ik verhuis weer naar het strand, daar gestaan tot 20:45 uur maar geen stootje meer gezien. Toen maar opgeruimd en teleurgesteld naar huis gegaan.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten