maandag 18 november 2013

vangstberichten: zondag 17 november 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 11e competitie wedstrijd van "Ter Heijde aan Zee". Bij aankomst in "de Viskeet" krijgt iedereen weer het gratis bakkie koffie, altijd lekker om ff wakker te worden. Bij het inschrijven en betalen van het wedstrijdgeld krijg ik steknummer 7 toebedeeld. We zijn dit keer met 26 vissers en met passen en meten kunnen we in één keer rijden met de platte kar naar "de Zandmotor". En de grollen en grappen vallen weer over en weer. Vooral Koos van der Stap weet een mooi vers ten gehooren te brengen. Leen bedankt weer voor het rijden! Er staat een ozo-wind van 2 bft, temperatuur 9 °C, lw HvH 07:25 uur (-39 cm), hw 14:25 uur (+131 cm), (± 170 cm).


Om 09:00 uur mogen we beginnen na een duidelijk toeter signaal. Ik start weer met de Tubertini feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, waperonderlijnen afgewisseld met fleximetalen afhouders, haak groote varieerend van f314\10 ~ ls5013f \ 6, lood: 140 ~ 160 gram piramide lood, tommy lood 150 gram. Het blijft lang rustig vooral bij mij, één voor één vangen ze links van me een visje de een een wijtingkje en de ander een bot onder de kant. Rechts van me komt er zo te zien maar bitter weinig naar boven voor zover het blikveld het toelaat.

Heel even schakel ik met de 5 meter stok en vis ik met gevlochten lijn om gelijk daana met 20,5\100 mm in combinatie met de 5 meter stok de vis te zoeken, maar het blijft bij zoeken. Ik zoek me eigen helemaal wezenloos. Links van me hebben ze allemaal vis sommige zelfs twee waaronder m'n buurman Bert van Dam. Mooie botten niet echt ver uit de kant. Maar wat ik ook probeer, niets helpt zelfs de portugese onderlijn biedt geen soelaas. Afgewisseld met lange lijnen, korte lijnen, afhouders, ze willen niet. Ook Jan Groenewegen zit in de vis, en ik zie al een een doemscenario op me afkomen waarbij iedereen vis heeft en ik niet

Ook bij Paul van Boheemen wil het niet vlotten, uiteindelijk vangt Paul ook een mooie bot. Knallen dan maar en ik geef alles wat ik heb. Het laatste uur is alweer aangebroken, en eindelijk zie ik wat kleine tikjes op de nylon. Zou het? Krab, vis of garnalen? Toch vis eindelijk om 12:03 uur een gulletje van 19 cm. Pfff, taaie visserij maar van de 0 af. Op naar nummer 2. Het water begint nu licht op te komen en dit resulteert toch bij een aantal mensen met weer een visje erbij. Door weer ver weg te knallen voor mijn doen vang ik om 12:24 uur nog een gulletje erbij van 21 cm.



Om 13:00 uur is het weer afgelopen en zo te horen hebben de meeste 2 vissen gemiddeld, ook zijn er enkele nullen gevallen. Uitschieter is één van de twee broers die vandaag voor het eerst meededen met 5 vissen (scharren) en Ed van Zanten ook met 5 vissen. De 3 introducee's zijn niet in de competitieuitslag opgenomen.




In de tombola win ik nog een boothengel. Mooi meegenomen.



Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Soms zit het mee en soms zit het tegen.
    Toch leuk om te lezen dat je na hard werken toch resultaat had.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem,

    Het is inderdaad een taaie visserij momenteel.
    Heb zelf met m'n vismaat vrijdagavond 7 uur gestaan op Langevelderslag.
    Had zelf uiteindelijk nog 7 vissen: 1 schar, 1 bot, 2 torretjes en 3 mooie gullen
    waarvan 2 in de allerlaatste draai!, M'n vismaat had 2 gullen en 2 botten dus we hadden toch wel een leuke avond/nacht.

    groeten,
    Wim Twigt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Wim,

      Inderdaad, het valt een beetje tegen, misschien de windrichting. Toch vis dus dat is dan weer mooi. Bedankt voor je bericht!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Ha Herman#1306,

    Ja, het viel niet mee om aan vis te komen. Uiteindelijk zover mogelijk leverde bij mij wat op. Bedankt voor je reaktie!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen