zondag 3 november 2013

vangstbericht: zondag 03 november 2013



Hallo vis vrienden,

De zagers van afgelopen vrijdag waren erg slecht geworden. Normaal gesproken hou ik ze wel een week goed door elke avond een nieuwe krant eronder te zetten en ze te spreiden over een groot vlak. Helaas was het nu meer drab dan zager, maar misschien nog net goed genoeg om een tongetje te vangen. Aangezien de wind aan de kust zo rond de 7 bft zit met stoten naar 8 bft besluit ik het eens richting Rotterdam te proberen waar er net iets minder wind staat.


Op de stek aangekomen staan er zw wind van 5 bft, temperatuur 10 °C, Hw Rotterdam 15:27 uur (+150 cm), lw 20:44 uur (-37 cm), (± 187 cm), regen en hagel. Om 16:35 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f \ 6 gevuld met een paar drab zagers, piramidelood 160 gram. Na 20 minuten volgt de tweede hengel de 4,5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, ultra korte onderlijn, haakje f31\8, dito aas, etc, etc.

Er gebeurd helemaal niets, misschien teveel zoet water door de regen van afgelopen tijd? Maar dan toch om 17:32 uur wat tikjes op de nylon, als ik binnen ga draaien gaat het zwaarder en zwaarder en komt er een mooi formaat paling naar boven. Paling is beschermd dus na een foto maken gaat ie weer terug de Maas in.



18:30 uur zonder een waarneembare aanbeet gezien te hebben draai ik binnen om te kijken of het aas er nog aan zit. Er blijkt en mooie tong aan te zitten die zich vergrepen heeft aan de drabzagers. 18:35 uur zie ik wat lichtflitsen van onweer en besluit op te ruimen. Bij het binnen draaien zit er weer een tong aan.



En op de laatste hengel nog een botje.



Morgen het strand maar weer eens proberen, als het weer het toelaat.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten