zondag 17 november 2013

vangstberichten: zaterdag 16 november 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 11e competitie wedstrijd van "de Eurovissers" op het strand van Ter Heijde. Er zijn 33 inschrijvingen, maar uiteindelijk doen er 30 vissers mee. Er staat een w-nw wind van 3 bft, daalend naar 2 bft, temperatuur 10 °C, hw HvH 13:45 uur (+124 cm), lw 18:55 uur (-53 cm), (± 177 cm). Als steknummer heb ik balletje 29 geloot in "Eetcafe La Vida". Bij slag molenslag wordt eruit gezet naar de linkerkant toe, beginnend met het hoogste nummer.

Om 18:00 uur mogen we beginnen, rechts  van me staat een korpsgenoot Gilles Traas, die over het algemeen altijd wel hoog eindigd in de Eurovissers competitie wedstrijden. Links van me Corne van de Kar, ook een sterke visser en daarnaast Wk-ganger Ton van der Pol, een erg sterk vak dus. Op een flinke afstand voor me ligt een breede bank, dus ik start met de feeder vooraan, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8~ls5013f\6, gevuld met pieren, zagers of slikken, piramide lood 140 gram. Ik krijg meteen al een mooie aanbeet, lekker denk ik de eerste draai vis. Maar helaas bij het binnen draaien zit er niets aan.

Links en rechts van vliegen er mooie wijtingen en gulletjes om m'n oren en ik besluit ook om de 5 meter stok te gebruiken om wat verder te werpen. 18:36 uur heb ik een baarsje en om 19:06 uur nog één. De mannen naast mij blijven echter wijtingen en gulletjes trekken ze gooien net over de bank heen en daar zitten ze. In het donker kan ik niet goed zien waar ik terecht kom, maar mijn vermoeden bestaat dat ik op de bank neer plons en daar zitten de kleine baarsjes in het witte brandingsschuim. Wat erg frusterend is dat je er aanbeten van krijgt maar dat ze niet aan de haak zitten, ze "pulken" wat aan het aas en laten dan weer los. Totaal mis ik 5 van zulke aanbeten. 20:18 uur een bot.



Het valt een beetje stil, hier en daar wordt er nog een enkel visje gevangen, maar wild is het niet. Het is nu sprokkelen geblazen. 21:06 uur een gulletje en 21:40 uur nog een zeebaarsje.



Pas de laatste 20 minuten is het water zodanig gezakt dat ik kan inwaden tot kniediepte en zo een worp kan doen vanaf de "bank". Jammergenoeg levert me dat niets meer op en eindig ik om 22:00 uur met 5 vissen. Geen al te beste wedstrijd gevist, maar ik zal het ermee moeten doen. Toch maar weer verder trainen op afstandwerpen, daar valt nog een hoop mee te winnen.

De voorlopige uitslag: 1e is geworden Tom vd Pol 36 vissen 766 cm, 2e Janet Verlinde 25 vissen 554 cm en 3e Erik Remijn 19 vissen 445 cm. Mannen en vrouw gefeliciteerd!




Van Corne vd Kar en Philip Hardcourt krijg ik nog een mooie portie aas mee. Waarvoor nogmaals dank!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten