zondag 23 oktober 2011

vangstberichten: zondag 23 oktober 2011Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 10e Eurovissers competitiewedstrijd aan de waterweg tussen de strekers. Er doen zo'n 34 deelnemers mee, wat aan de weinige kant als je naar het begin van het seizoen kijkt met dik in de 50 deelnemers. In "de Pub" trek ik balletje 15 een meet beurt, het hoort erbij.

Er staat een zo-wind van zo'n 3 bft, de temperatuur is in het begin nog erg laag, het is gewoon koud maar met het warmte pak aan is het goed te doen 4 °C langzaam oplopend naar 14 °C, met een zonnetje. Lw HvH 08:00 uur, hw 12:30 uur. Om 09:00 uur mogen we beginnen  en vliegen de beaasde onderlijnen hoopvol gestemd de waterweg in. Van de voorvissers heb ik begrepen dat het erg slecht was met de vangst, geen visje was er te vangen. Zo te zien dus een rustige meetbeurt, maar ach zelf zou ik toch wel een botje aan z'n staart kunnen trekken?

Ik start weer met "de Heavy feeder" hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, diverse onderlijnen van haakje f314\10 t\m ls5013f \ 6 gevuld met een piertje of een slikje of beide. Regelmatig krijg ik trillinkjes op de top maar het zijn allemaal krab aanbeten. Een andere afstand dan maar, zelfde resultaat. Nee, het is gewoon puur slecht met de vis aanbeten tussen de strekkers. Slechts een enkeling weet er een bot uit te trekken. Dat er geen schub te vangen is, is ook niet waar. Ik vang er zelfs 2. Zo'n 2 meter uit de kant op jacht naar een grondel van 10+ cm, waarschijnlijk een harder geweest ?Overschakelen op de 5 meter stok dan maar en voor ver gaan. Maar daar is het aas er nog sneller afgevreten. Willem van Kempen die links van me staat tikt er een grondeltje uit 10,1 cm afgerond;een teller van 11 cm, mazzelaar! ;-) Als Jeanet Verlinde die 2 plaatsen rechts van me staat er een bot uit trekt op zo'n, 50 meter uit de kant besluit ik weer over te schakelen op de feeder om dichterbij te vissen.

Om 12:50 uur weet ik dan eindelijk een visje te scoren, jammergenoeg te klein.Ook geen 1 punter want dat staat niet in het wedstrijdregelement. Over wedstrijdregelementen gesproken, zelf ben ik er wel een voorstander van om 1 uniform wedstrijdregelement te hanteren onder Sportvisserij Nederland wat zou moeten gelden voor alle grote zeeviswedstrijden. Nu mag je bij de ene wedstrijd wel witjes (levendige witte zager) gebruiken en bij de ander niet, bij somige verenigingen worden vissen onder de 10 cm wel gewaardeerd met 1 punt bij de andere niet en er zijn ook wedstrijden waarbij alleen vis vanaf 12 cm telt of alleen maatse vis. Lokstof wel of lokstof niet enz, enz. Gek wordt je van al die regeltjes. Of zou dat nu de charme zijn van iedere wedstrijd apart?

Om 13:00 uur is het weer afgelopen en blijf ik op de hatelijke 0 staan, 1 troost vele met mij. Johan v\d Hoogen wint de prijs voor de grootste vis een bot van 37 cm, tevens wordt hij 1e met 3 vissen (117 cm), de 2e plaats is voor Arvy Schonherr 3 vissen (69 cm) en de 3e plaats voor Wilfred Wander(s) 2 vissen (58 cm). Iedereen weer van harte gefeliciteerd!

Van Willem van Kempen en Janet Verlinde krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor hartelijk dank!

Kijk voor de uitslag op: Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2011.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Jammer Willem, volgende keer beter dan maar!
  Zit de wijting al in het Calland?

  Vangse, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Leo,

  Ja jammer, volgende keer beter. Van horen zeggen, kleine wijting van 24, 25 cm.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen