maandag 31 oktober 2011

vangstberichten: maandag 31 oktober 2011



Hallo vis vrienden,

Zo'n 40 piertjes en 8 zagers heb ik nog over, in de vriezer zitten nog wat mesheften dus die gaan voor de zekerheid ook maar mee. Wat zal het worden het Noordzeekanaal of het strand ? Na wat dubben besluit ik toch weer naar het strand te gaan, je staat er wel relaxed en iedere dag kan het weer anders zijn, de zee geeft soms verassende vangsten (eigenlijk het Noordzeekanaal ook, ik heb daar m'n grootste wijting tot nu toe gevangen 39,7 cm ;-) Maar goed, het wordt het strand.

Er staat een z-zo wind van 3 a 4 bft, maar daar is weinig van te merken, voor m'n gevoel is het eerder 2 bft, temperatuur 15 °C, met een lekker zonnetje,hw HvH 17:35 uur, lw 23:50 uur. Al ik aankom op het strand staan er in de verte links van me nog 2 vissers, rustig, niet verwonderlijk het is tenslotte een doorde weekse dag.

15:45 uur start ik met de Heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijn korte afhoudertjes met sneuen van hooguit 5 cm, haakje f314\ 10, gevuld met een stukje zager of een stukje pier die ik in 3 kleine stukjes heb geknipt van 2 cm, plat trapezium lood. De bedoeling is om te kijken of ik wat 1 punters (vissen onder de 10 cm) kan scoren. Als er weinig gevangen wordt en je zo'n klein visje kan haken met misschien nog de mazzel dat er 1 bij zit van net boven de 10 cm kun je nog goed scoren in een wedstrijd.

In het begin zie ik allemaal kleine trillinkjes op de top, maar moeilijk te bepalen of het krab, garnaal of een 1 punter is. Totdat er bij het binnendraaien een stukje krabbenpoot aan zit, krab dus. Na 20 minuten zet ik de 5 meter stok erbij, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6 gevuld met een pier of een zagertje, tommy lood 150 gram.

16:16 uur zit er een botje aan de 5 meter stok, 16:43 uur nog een botje aan de 5 meter stok en om 17:07 uur duidelijke zwiepers op de feeder en er komt een scholletje (bovenkant glad) zo'n 20 a 30 meter uit de kant het strand op.



17:24 uur staat m'n feeder opeens te stuiteren, voorzichtig draai ik binnen door de branding heen en voel de vis heftig bonken aan de gevlochten lijn, dat kan alleen maar gul of zeebaars zijn. Kicken om zo'n vis binnen te draaien op een feeder met afhoudertjes en haakje f314\10. Het is een mooie maatse zeebaars. Net als ik deze heb ontdaan van het haakje staat m'n 5 meter stok behoorlijk te tikken en ik draai er om 17:32 uur een dikke zeepaling uit van 65 cm samen met een klein botje.



17:52 uur hetzefde ritueel, weer op de feeder, waar dat kleine stukje aas van 2 cm op haakje 10 geprikt zit, en nogmaals zit er een maatse zeebaars aan. Blijkbaar komt het voedsel met hoog water vlak voor het strand te liggen en komen de vissen als onderwater stofzuigers, al het voedsel wat ze maar kunnen vinden, gretig verorberen. 18:01 uur, warempel een scharretje, vrij klein dit keer dus die mag weer zwemmen.



18:07 uur op de feeder een botje, 18:17 uur een bot op de feeder, ik besluit gelijk hierna om de 5 meter stok ook wat dichterbij in te werpen en niet veel later zie ik opeens een slappe lijn, wat nu weer, zal het een tong zijn? Maar na een paar minuten gewacht te hebben ga ik indraaien na een tiental meters voel ik plotsklaps een behoorlijk gebonk op de lijn en van schuin links komt er door de branding een zeebaars van 48 cm het strand op. Ha, leuk vissen zo dat is met volle teugen genieten.




18:34 uur een wijting op de feeder, 18:41 uur een botje op de 5 meter stok, 18:51 uur een krabbetje.



19:03 uur een doublet botjes, 19:04 weer een botje op de feeder, 5 meter uit de kant, 19:31 uur botje. Het water is aan het terug lopen aan de rechterkant komen de zandbanken alweer tevoorschijn maar de zwin geeft nog steeds botjes.



19:36 uur een doublet botjes, 19:54 uur een botje, 20:39 uur een botje.



Inmiddels is de zwin volledig opgedroogd en sta ik op de zandbank te vissen. De feeder zo'n 20 meter uit de kant en er komt weer een stevige rammel op, bij het binnen draaien om 20:50 uur sleep ik een tong van 31 cm het strand op ;-)



21:05 uur volgt er nog een leuke schar, die thuis bij het afspoelen onder de kraan een gezwel aan de witte kant heeft. Eten of niet ? Hmm, zo gezond als een vis, gaat dit spreekwoord nog op? 21:24 uur volgt er nog een botje.



21:45 uur ruim ik op. Totaal vang ik deze sessie 24 vissen, 3 maatse zeebaarsen, 1 scholletje, 1 paling, 1 wijting, 2 scharretjes, 1 maatse tong en 15 bot(jes) Leuke sessie waar ik erg van genoten heb. Bij opkomend water en een stukje terug gaand toch de meeste aanbeten gehad.

Vis greetz,

Willem

5 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,
    Mooie vangst. Als je op Ter Heijde was ben je op tijd gaan vissen. Ik was er een paar uur eerder voor mijn werk en toen zwom er een grote zeehond die duidelijk op vis aan het jagen was.

    Groeten Rob, je weet wel van arrr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. willem(gaatvissen)1 november 2011 om 23:49

    Hoi Rob,

    Bedankt voor je reactie. Pech met die zeehond voor je neus. Ik zet het er niet meer bij waar ik precies gestaan heb. Netten uitzeten is legaal, maar liever niet aan de hand van eventueel mijn vangstberichten. Ik vis liever niet achter het net ;-)

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, dat is een mooie score Willem!

    De Krabbetrofee ja. Jij hebt nog veel wedstrijden te gaan!

    Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. willem(gaatvissen)2 november 2011 om 22:55

    Hoi Leo,

    Ja heb nog wat voor de boeg ;-)

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Willem,

    Er staan langs de kust inderdaad veel netten. Vooral tussen Scheveningen en Noordwijk staan veel neten. Ben al een tijdje niet in Maassluis geweest maar daat staan over het algemeen ook netten.

    Greetz,

    Rob

    BeantwoordenVerwijderen