zaterdag 15 oktober 2011

vangstberichten: zaterdag 15 oktober 2011Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e NFB wedstrijd op het strand van s'Gravenzande samen met het Melior visteam, jammer genoeg zijn we enigzins gehandicapt doordat 1 lid van het visteam ziek is. Beterschap Peter! Er staat een zo-wind van zo'n 2 a 3 bft, temperatuur (in het begin erg koud, voor het eerst dit jaar een laagje ijs van m'n voorruit moeten krabben) langzaam oplopend naar 14 °C met een lekker zonnetje. Lw HvH 10:25 uur, hw 17:32 uur.

Als steknummer krijg ik c32 toebedeeld (een flink stuk rechts van de opgang s'Gravenzande) en we worden weer keurig met "de platte" kar weg gebracht. Om 09:00 uur krijgen we het signaal om in te werpen en vliegen er 96 loodjes de noordzee in. Omdat ik voor een klein zwinnetje sta probeer ik het eerst daar om te kijken of er nog een visje in zit. Dus ik start met de heavy feeder, hoofdlijn nyylon 20,5\100 mm, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een klein piertje of een slikje, tommy lood 150 gram.

Na een half uurtje zo gevist te hebben zonder een aanbeet, besluit ik over te schakelen op de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm, met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, wisselonderlijn haakje ls 5013f\6, dito aas, tommy lood 175 gram. Ook nu gebeurd er weinig, in het voorste gedeelte komt bij het binnen draaien m'n aas onaangetast weer het strand op. Wat verder weg dan maar, hier regelmatig kale haken maar geen vis.

John Duijnisveld een bekende wedstrijdvisser uit Ter Heijde staat rechts van me en weet er regelmatig een visje uit te draaien afentoe zelfs een doubletje, alles van ver. Ik probeer het ook en schat dat de afstand die ik werp beaasd en met lood van 175 gram even over de 100 meter zit. John gooit al gauw zo'n, 30 a 40 meter verder en dat maakt dit keer op deze stek het verschil.

Rond etenstijd komt de "platte kar" weer langs en kunnen we een broodje halve rookworst met een colaatje voor de schappelijke prijs van 2,50 euri kopen. Het laatste uur is ingegaan en ik sta nog steeds op de 0 ;-(. Even voor 12:30 uur zie ik 2x een tikje op de top en daarna niets meer, afwachten wat het is krab of vis.
Om 12:26 uur draai ik binnen en gelukkig een botje van 17 cm, pff gelukkig van de 0 af.Bij het eindsignaal binnen draaien om 13:00 uur komt er niets meer bij. John is geeindigd op 8 vissen en is hiermee winnaar van het vak geworden. John bedankt voor de visles ;-) Bij terugkomst in het clubgebouw van HSV s'Gravenzande zie ik niemand meer van het team en besluit ik ook om gelijk naar huis te gaan. Uiteindelijk blijkt, dat we alle 4 vis hebben (niet genoeg) maar de "schade" blijft beperkt voor het team.
Zelf ben ik geeindigd op de 83e plaats overall, geen al te best resultaat. Volgende keer hopelijk beter.

Op de 1e plaats is geeindigd Marcel Tieman (Koning Bolo Bolo) 8 vissen (215 cm), 2e Ab Tot 7 vissen (162 cm), 3e John Duijnisveld 8 vissen (152 cm), 4e Gert Jan Booij 3 vissen (121 cm) en 5e Frans Ras 3 vissen (69 cm).

Bij de korpsen: 1e Slufter 4, 2e Sportvisser 4 en 3e Sportvisser 3.

Iedereen weer van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Kijk voor de uitslag op: Overzicht pagina 2011 \ Overige wedstrijd uitslagen.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. hey willem jammer dat je al weg was zie je wel weer bij de volgende bolo wedstrijd denk ik? misschien kan jij dan wel zo'n mooi pakje winnen haha gr koning bolo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Marcel (koning bolo bolo) ja als het ff kan doe ik weer mee, een leuke wedstrijd altijd en voor een goed doel. Gefeliciteerd, en knap gevist weer van je.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen