zondag 16 oktober 2011

vangstberichten: zondag 16 oktober 2011Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken aan het Noordzeekanaal. Er staat een z-wind van 3 bft, temperatuur 12 °C met een lekker zonnetje. Erg druk is het niet, her en der staan wat vissers maar veel komt er niet naar boven zo te zien. Om klokslag 16:00 uur werp ik in met de heavy feeder, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon, onderlijn korte wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met een piertje of een zager, tommy lood 150 gram.

Veel gebeurd er niet dus na een half uur zet ik m'n 2e hengel erbij de shimano 5 meter stok, hoofdlijn gevlochten lijn 12\100 met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, dito aas, etc, etc.
16:36 uur wat kleine tikjes op de 5 meter stok en ik draai een najaars tongetje naar boven. Gevolgd door een steenbolk om 16:53 uur. 17:18 uur een paar mooie doorbuigers op de feeder met ditmaal een maatse tong.17:38 uur een steenbolk. Regelmatig komt er een nieuwsgierige bruine rat tussen de stenen vandaan. Ik krijg nog tot 2 maal toe een mooie aanbeet, maar bij het binnen draaien lost de vis zich, jammer. 18:57 uur weer een steenbolk.19:18 uur een steenbolk en als ik deze terug gooi zie ik even later diezelfde rat met de steenbolk in z'n bek van steen naar steen springen, een grappig gezicht, de vis is groter als de rat zelf. 19:34 uur een steenbolk en 19:38 uur weer een zware draai zelfs op de 5 meter stok een doublet van een maatse tong samen met een steenbolk.Om 20:00 uur ruim ik op en ga naar huis. Totaal vang ik deze sessie 9 vissen 6 steenbolken en 3 tongen(tjes) waarvan 2 maats. Toch weer ff lekker relaxed gevist daar.

Vis greetz,

Willem

7 opmerkingen:

 1. Peter(Fishguppy)17 oktober 2011 om 06:34

  Hoi Willem(gaatvissen), nog steeds verslaafd aan het Noordzeekanaal?
  Toch weer een visje gescoord!

  Groetjes Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peter(Fishguppy),

  Ja, lekker rustig daar met af en toe een visje ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is weer een tijdje geleden dat ik wat gelezen heb van je. Is weer een leuk stukie. Steenbok, is dat lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lexie,

  Bedankt voor je reactie! Steenbolk is goed te eten, licht zurig van smaak. Vroeger wel eens uitgeprobeerd, maar tegenwoordig neem ik bot en steenbolk niet meer mee. Heb nog genoeg tong en zeebaars in de vriezer ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Willem
  Daar issie weer! Lol!
  Leuk visje ook nog gevangen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Willem
  Leuk weer eens een vangstbericht te lezen. Dacht even dat je blog voorgoed verloren was. ;))

  Sieb

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Anonien, Ja ik ben er weer.

  @Sieb, hoop dat het met de oude nog goed komt, anders ben ik 3 jaar vangstberichten kwijt ;-(
  Ben verder gegaan bij blogspot.
  Bedankt voor je reactie!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen