maandag 15 juni 2015

vangstberichten: zondag 14 juni 2015_sessie-I



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 6e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee, met weinig zee dit keer want we vissen op Pernis. Er staat weinig wind en er hangt een zwoel drukkend weergebied, echt paling weer zou je zeggen. Als steknummer hebben ze me 18 gegeven met gelijk een meetbeurt erbij, omdat het vanaf de parkeerplaats maar een klein stukje lopen is besluit ik op m'n gemakkie er naar toe te kachelen, tot m'n verbazing zitten ze allemaal al een uur van te voren aan de waterkant, stelletje fanatiekelingen ;-). Om 09:30 uur mogen we beginnen, ik start weer met de Grauvel Moonlight, hooflijn 22\100 mm Yukilijn met een nylon tapse voorslag, wapperlijntje afgewisseld met flexi metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager\stukje makreel of een combinatie hiervan, tommylood 180 gram als de stroming erin komt 170 gram geankerd.

John Duijnisveld links van me komt in het eerste half uur al gelijk 2 botten ter meeting aanbieden. Zelf heb ik na een aantal maal een mooie doorbuiger gehad te hebben een zware draai, maar op de een of andere manier heeft er zich in het water een pruik (lijn op een dotje) gevormd in m'n lijn, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt en voordat ik het weet, knapt m'n lijn dan ook. Baalen dus. Maar goed het is het begin van de wedstrijd dus ik verwacht nog wel wat.

Maar ook deze wedstrijd loopt niet lekker, ik verlies nogmaals tot tweemaal toe een onderlijn door vastzitten. En met lede ogen moet ik toezien dat de meeste om me heen toch wel een visje vangen. Jan Groenewegen krijgt nog een tip van local  Piet Oversluizen om het op grondels onder de kant te proberen en weet er op de manier nog 18 cm uit te peuren. Ik had er totaal niet aan gedacht, leer momentje dus. Jammer maar helaas ook deze wedstrijd vis ik een 0. Van Jan Groenewegen en Ed van Zanten krijg ik nog het overgebleven aas mee waarvoor nogmaals dank.

De Uitslag:

De Kanjerpot  gaat naar Gerrit Vinke met een paling van 66 cm. Gerrit van harte.

Vak A: 1e en 1e overall Brian van de Ploeg 8 vissen (240 cm), 2e Jan Dibbets 6 vissen (128 cm), 3e Joop Schildknegt 5 vissen (115 cm).
Vak B: 1e Gerrit Vinke 4 vissen (139 cm), 2e Ron Koppe 4 vissen (103 cm), 3e Ivan van de Est 2 vissen (80 cm). Mannen gefeliciteerd!



Vis greetz,

Willem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten