maandag 15 juni 2015

vangstberichten: zondag 14 juni 2015_sessie-II



Hallo vis vrienden,

Onder het motto 3x is scheepsrecht probeer ik het gelijk maar eens aan het Noordzeekanaal. Er staat een no-wind van 3 bft met windstoten van 4 bft, temperatuur 15 °C, af en toe miezer regen. Om 20:00 uur start ik met de Moonlight, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes afgewisseld met afhouders, haakje f314\10 ~ f31\8 tommy lood 120 ~150 gram. Een kwartier later volg de NBS Tornado stok met 22\100 mm nylon, etc etc.

20:22 uur is het raak na een mooie aanbeet op de Moonlicht draai ik een schar de kant op, 20:33 uur komt het betere werk eraan aan mooie maatse tong.



20:43 uur een zware draai op de Moonlight, met moeite trek ik een triplet botten over de stenen heen. 21:10 uur een tongetje.



22:04 uur een tongetje, 22:29 uur een tongetje.



22:51 uur weer een mooie tong, 22:59 uur een tongetje.



En dan is het afgelopen, geen aanbeten meer. Raar water dat Noordzeekanaal om 00:40 uur hebben ze hun pauze weer gehad en komt er een doublet van een tongetje met een bot naar boven. 00:40 uur volgt er nog een palinkje.



Om 01:00 uur hou ik het voor gezien, 13 vissen deze sessie 1 schar, 4 botten, 1 palinkje en 7 tongen\tongetjes, waarvan 2 maats. Nog niet echt om naar huis over te schrijven, maar goed de ene dag is de ander niet. In ieder geval vis gevangen en hopelijk de 0 spiraal voorlopig statistisch gezien weer doorbroken ;-).

Vis greetz,

Willem

7 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    uiteindelijk toch wat gevangen.

    Groet John (WJA)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,

      Ja de aanhouder wint zeggen ze toch ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,
    Dan was het hier vandaag toch een stuk beter dan gisteren, had denk ik ook te maken met het getij. Ik heb vandaag overdag rond hoog water een goede dag gehad, 16 vissen, 6 botten en 11 maatse tongen waarvan 4 van 26, 4 van 28, 1 van 30 en 2 van 35 cm in zo'n 5 uur tijd, dus zeer de moeite waard.
    groet, Piet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Piet,

      Dat is zeker een mooie sessie geweest. We komen nog wel een keertje terug daar. Ennuh, laat er een paar voor ons zitten :-).

      Verwijderen
  3. Zo zie je maar Willem een dag later was het weer wel goed , en onze Piet kan natuurlijk wel een beetje vissen !! Altijd gezellig om even met hem te kletsen en hij doet niet geheimzinnig over tijd en plekken en dat maak je helaas niet zo veel meer mee !! Volgend jaar in ieder geval maar weer eens proberen met de club, misschien een maandje eerder en ander tij .

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Piet,

    je moet er dus rond HW bij zijn?

    Thanks

    Marcel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee hoor Marcel, is geen vast gegeven. Deze keer was het rond het hoog maar een andere keer kan het net zo goed rond het laag zijn, afhankelijk van getij, windrichtingen, maanstand etc etc.
    Willem, er zitten er nog zat hoor. Het is wel opvallend dat het bijna allemaal maats is tot nu toe.
    Piet

    BeantwoordenVerwijderen