maandag 15 juni 2015

vangstberichten: zaterdag 13 juni 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 19e "Steiloore trofee", het is verzamelen in eetcafé de Barbier te Ouwerkerk waar een gezellig sfeertje van ons kent ons hangt. Grappig ook om te horen dat ze automatisch overschakelen naar het plaatselijke dialect als ze kletsen met een local. Na betaling van € 10 trek ik balletje 12 wat neerkomt op de stek "het stelletje", de hogere nummers staan aan de overkant wat "kaas en brood" heet en we vissen in de Oosterschelde. Vanuit "de Barbier" staan er langs alle afslagen borden om op het wedstrijdcircuit uit te komen en zelfs onderaan de dijk staan de vak nummers vermeld (zelfs ik kan niet verdwalen ;-), keurig geregeld dus. Onderaan de dijk is het gras gemaaid zodat je je auto daar op kan parkeren even "klunen" met je spullen over de dijk en ik ben op m'n stek. Lekker ruim uitgezet want de oneven nummers zijn eruit gehaald, zo heb je alle ruimte.

Er staat een harde wzw-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, 19 °C, bewolkt en heel af en toe komt de zon erdoorheen. Hw Oosterschelde 04 12:19 uur (+155 cm), lw 19:06 uur (-121 cm), (± 276 cm). Om 12:00 uur mogen we beginnen en er wordt keurig een vlagsignaal afgegeven door iemand die op de dijk staat.

Ik start met de Grauvel Vertix Moonlicht met verschillende onderlijnen en flexi-metalen afhouders maar wat ik ook probeer na 5 minuten zit er allemaal bruin vuil op de lijn en haken en is het aas onzichtbaar voor de vis. Dichtbij en zover mogelijk het helpt allemaal niets bij mij. Toch vermaak ik me wel met een beetje kletsen met de buren. Het laatste half uur wissel ik nog af met een geeplijntje met 2 stukjes makreelvel en 1 lijn op de bodem, maar eigenlijk is het te wild voor geep.

10 minuten voor tijd vliegt er een meeuw door m'n lijn, nadat ik een foto gemaakt heb heeft ie de lijn al door geschuurd en vliegt weg met m'n onderlijn met lood eraan. Boven de dijk valt de lijn van z'n vleugel, gelukkig maar, ik hoop alleen dat er niemand ondergestaan heeft. Lijkt me bijzonder pijnlijk zo'n piramideloodje van grote hoogte op je kop.



Ik ruim gelijk op en vertrek naar huis om nog wat onderlijntjes te knopen voor de clubwedstrijd van Ter Heijde. Van m'n buurman rechts Glen (dacht ik) krijg ik nog een restantje aas mee waarvoor nogmaals dank. Ook m'n beide buren konden geen vis aan de haken slaan. Toch een leuke ervaring en hij komt op m'n To-Do lijstje: vis vangen op de Oosterschelde. En als het uitkomt, misschien wel op de 20e Steiloore Trofee.

De onderstaande uitslag spreekt voor zich. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten