zondag 29 juli 2012

vangstberichten: zaterdag 28 juli 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag staat "de Zandmotor" weer op het programma, bij Avicentra in Monster haal ik 4 ons zagers, parkeer m'n auto bij Kijkduinpark en wandel met lichte bepakking de Zandmotor op. Er staat een n wind van 2 bft, temperatuur 17 °C, een enkel regenbuitje met wat zon. De zee is vlak en dat is jammer, weinig kans op zeebaars. Tijdens m'n wandeling vaart er weer langzaam een boot langs "de Zandmotor"en nu zie ik het duidelijk het is een staandwandvisser die vanuit Scheveningen z'n netten neerzet met grote oranje drijvers eraan. Voor "de zandmotor" bij Kijkduin begint ie al met het uitzetten om vervolgens bij het einde van de zandmotor te eindigen met weer 2 oranje drijvers, door te varen tot aan s'Gravenzande om vervolgens achter het eerste net nog een net te zetten maar dan een tiental meters erachter tot aan Hoek van Holland zo te zien, een soort overlapping.

De afstand ligt gelukkig wel flink buiten werpbereik maar toch, je kansen als sportvisser om een rond visje te vangen wordt denk ik wel een stuk kleiner. Wat later komt er nog een bootje bij en nog 1 met een gesloten kajuit met een takel op de achterkant van de boot. Het lijkt erop alsof de hele kustlijn van Kijkduin tot aan Hoek van Holland vol staat met staandwand net. En volgens mij is het elke keer weer dezelfde, die visser moet goudgeld verdienen met al die kilo's baarzen die hij binnen sleept. En waarom blijft "de Zandmotor" niet vrij van netten voor de recreatie visser?



Toch maar proberen en om 17:15 uur gaat de 1e hengel erin, de 5 meter stok met de gebruikelijke opstelling, piramidelood 160 gram. 20 minuen later volgt de 2e hengel met geankerd lood 150 gram. Om 18:14 uur loop ik door een zwin waar nog een heel klein laagje water in staat en zwemt er een visje me tegemoet.



Wat voor soort het is weet ik niet maar het doet me nog het meest denken aan een meuntje. Na de foto zet ik hem terug in zee. Rond 19:30 uur komt Ed van der Ham "eurovisser#1137" samen met z'n zoon en een vriendje gezellig meevissen. 20:03 uur een krabbetje en om 20:55 uur nog een krabbetje. Ten opzichte van vorige week zit er behoorlijk wat krab en verlies ik 1 haak deze sessie aan de krab.



Bij opkomend water erg veel groen op de lijn, wat weer meevalt als het water het hoogste punt heeft bereikt. In de hoop dat de schemering wel vis geeft, al is het maar een botje blijf ik tot 23:45 uur dan ruim ik op. Maar helaas het blijft niets. Morgen maar eens maasvlakt 2 met een bezoekje vereren eens kijken of het daar beter gaat.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten