maandag 9 juli 2012

vangstberichten: maandag 09 juli 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag zat ik te denken, waar zal ik nu eens gaan vissen? "De Zandmotor " is niet veel de laatste tijd, het Noordzeekanaal ook niet. De 2e maasvlakte schiet door m'n hoofd, de wind staat er goed voor west 5 bft, draaiend naar wzw 4 bft, temperatuur 16 °C, lw HvH 15:56 uur, hw 19:49 uur. Dit keer rij ik in 1 keer goed, bij afslag Oostvoorne staat een groot geel bord met de aanduiding maasvlakte strand, ik hoef de borden maar te volgen en ik ben er. Voor een doordeweekse dag vind ik het nog vrij druk er staan een stuk of 10 vissers, het is duidelijk een populair strand want met het verstrijken van de tijd is het een komen en gaan van vissers.

Ik start om 15:30 uur weer met de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\4, gevuld met en zager, geankerd lood 150 gram, later 170 gram. Net als ik bezig ben on m'n andere hengel op te tuigen zie ik tikken op de top, lekker, beet, zeebaars!  En draai er om 15:41 uur een zeebaarsje uit van 30,5 cm. Na 20 minuten gaat de 2e hengel erin de 4,5 meter stok, hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, haakje ls5013f\6, etc etc.



Nog geen half uur later staat de 4,5 meter stok te buigen, in het begin wat weerstand maar de vis zwemt mee, wat later begint het gevecht, het is een beste, zelfs op de nylon gaat ie te keer, 10 meter bij me vandaan zie ik een vin boven water komen die in de film "jaws" zeker niet zou mistaan. Allemachtig wat een beest, ik probeer hem voorzichtig naar me toe te draaien maar hij weigert, hevig met z'n kop schuddend gaat ie er vandoor, haaklijn van 6.8 kg door, niet op het knoopje maar erboven. Shit! ik denk dat ik nog even moet wachten op m'n 70+ er. Ik besluit gelijk m'n haken te verwisselen naar ls5013f\4, als er toch van die grote zitten wil ik hem niet nog een keer verliezen aan misschien de volgende keer wel een te klein haakje.

16:52 uur een zeebaarsje van 35 cm. 18:40 uur een maatse zeebaars van 40,5 cm en het is leuk vissen zo op de 2e maasvlakte, niet constant beet maar afentoe een visje en wat frisse zeelucht snuiven.



En bij de hele linie van vissers komt er regelmatig een zeebaarsje het strand op. 19:07 uur weer een maatse van 41 cm.



20:08 uur nog een kleintje van 28 cm.



Om 20:30 uur ruim ik op, bij het binnen draaien van de eerste hengel zit er een tarbotje aan. (haakje f314\4 gewoon geslikt). Geinig om te vangen, mooie vissen zijn dat.



Totaal vang ik deze sessie 6 vissen, 5 zeebaarzen waarvan 2 maats en 1 tarbotje.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Mooie vangst Willem!
    Het lijkt wel of je daar de Zeebaars juist met bewolkt weer vangt. En uiteraard de wind op de kant. T'is een mooie locatie en er kunnen de nodige wedstrijden gevist gaan worden!

    Greetz, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Leo,

    Bedankt! De wind op de kant wel, bewolkt weet ik niet. Denk dat het te druk is voor wedstrijden, het eerste stuk is meestal bezet door de surfers en het achterste gedeelte is een komen en gaan van vissers. Als er weinig wind is zal je weinig last hebben van surfers denk ik, maar bij een wedstrijd plannen weet je dat niet van te voren.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Willem

    Toch weer mooie vangsten op de 2e maasvlakte deze keer.
    Beloofd veel goeds na de sluiting 11 juli van de zeewering.
    Later dit jaar en de komende jaren een mooie visstek rijker.
    Alleen nog even de locatie verdelen met de vissers/watersporters.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 2 weken terug was mijn collega er, 40 mtr branding, 9 zeebaarzen......

    1 dag later kwam ik, de zee zo glad als een vijver, 0 zeebaars.....

    Exact die plek.........

    Wind uit zee z'n 4 bft, goeie schuimige branding........dat is ideaal voor de baars

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi John,

      Klopt, w-zw 4,5,6 bft, Zeebaarzen weer ;-)
      Leuke site heb je ook, ik zet hem bij m'n links.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  5. Hallo Herman#1306,

    Inderdaad, leuke stek. Wil daar nog een keer een nachtsessie houden, kijken wat dat oplevert. In de winter misschien een mooie stek voor gul en wijting? Er is in grote lijnen al een natuurlijke verdeling ontstaan, teminste de 2 keren dat ik geweest ben, het overgrote deel van de watersporters vooraan en de vissers achterin richting de containers. Tot nu toe nog geen last gehad daar, maar inderdaad bewust wording van elkaars "sporten" kan een hoop ergenis voorkomen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Willem,

    Ik zat gisteren de stekkenpagina van Eurovissers te bekijken.
    Mooie pagina geworden. De beschrijving die zij daar geven is ook uitgebreid. Leuk om te zien dat je toch weer op je oude vangsten zit. Het was de laatste tijd toch best wel slecht gesteld met de zandmotor. Ik ga het aanstaande zondag eens tegenover de pier proberen en misschien later op de dag nog even op dit stekkie. Ik laat het wel even weten als er een toppertje bij zit.. ;-)

    grtz

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Valentijn,

    Ja, had het nog niet gezien, ziet er inderdaad goed uit. Ik had mazzel dat de baars er zat ;-)Het zal wel weer goed komen met "de Zandmotor". Ok, succes met de vangsten!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen