maandag 11 oktober 2010

aas steken: in Zeeland maandag 11 oktober 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik voor het eerst van m'n leven zelf aas steken, ik moet wel want witjes zijn nergens te krijgen en ik wil er toch wat hebben voor het NK komende zaterdag op het strand van Groote Keeten. Dus een riek aangeschaft met breede tanden en de benodigde info gekregen van Ruud van Noord (Bedankt Ruud!) en gaan maar, op weg naar Zeeland.

Na een kleine 1,5 uur rijden ben ik op de plaats van bestemming, in de verte zie ik al wat mensen spitten dus ik zit op de goede plek, mooi!
Riek in de grond en spitten maar, niet te geloven de eerste steek een witje, zal wel beginners geluk zijn.



Maar daarna wordt het zwoegen, soms 10 steken en dan nog niets, dus zo makkelijk is het niet. Naarmate er water in de kuil komt wordt het zwaarder en ik besluit om meer de zijkanten weg te spitten dat gaat wat makkelijker en vaak zie je dan al een stukje pier of witje uitsteken.



Ik zoek op verschillende afstanden van de plaat, het begin, midden en achterste stuk. Uiteindelijk weet ik zo'n 33 zeepieren, een stuk of 10 witjes en wat slikken en kleine zagertjes te scoren.





Nog niet echt veel, maar voor een eerste keer ben ik wel tevreden. Maar mocht iemand nog witjes in de aanbieding hebben hou ik me aanbevolen (een soort, Help Willem naar het NK) ;-).

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten