woensdag 7 april 2010

vangstberichten: dinsdag 07 april 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 2e wedstrijd in de avondcompetitie van Avicentra in Monster. We gaan dit keer vissen bij de DSM in de waterweg. Er staat weinig wind 2 a 3 bft, temperatuur 13 °C en een lekker zonnetje. Ik ben aan de late kant en als iedereen om 19:30 uur inwerpt ben ik nog bezig met m'n spullen in orde te maken, uiteindelijk ligt om 19:40 uur de boel in het water.
Ik vis dit keer met gevlochten lijn 10\100 mm berkley whiplash pro, zonder voorslag. Verschillende onderlijntjes van fluorcarbon en amnesia. Vrij snel zie ik m'n buurman er een gulletje en een botje uit trekken, van ver. Bij mij krijg ik wel tikken maar bij het binnedraaien zit er niets aan.
1x kom ik vast te zitten maar als ik de lijn heel langzaam naar me toe trek schiet ie toch weer los.

Regelmatig ben ik een haaklijn kwijt (totaal zo'n 6 stuks) en enkele haken (4 stuks) en krijg het vermoeden dat de krab al behoorlijk aanwezig is in de waterweg.
Met nog 25 minuten te gaan vrees ik dat ik dit keer visloos zal blijven en besluit in een opwelling m'n onderlijn met metalen afhouders te gebruiken met haakje 10, vlak onder de kant (zo'n 30 meter) hier krijg ik onmiddelijk beet en 22:10 uur draai ik er een krab tesamen met een botje van 17 cm uit. Snel weer inwerpen en weer raak, 22:19 uur een gulletje van 28 cm.



Hierna snel weer inwerpen weer een aanbeet en nu zit ik met het dillema laten liggen tot het eindsignaal of nog een keer aanazen, ik draai binnen maar er zit niets aan, de haaklijn is er afgebeten. Met de 2 overgebleven haaklijnen en nog 5 minuten te gaan weer een aanbeet maar bij het binnen draaien op het signaal binnen halen ook nu weer niets, jammer.

Deze avond heb ik het slecht gedaan en te laat kwam ik erachter dat er behoorlijk wat vis vlak onder de kant zat. Ik zak van de 11e naar de 17e plaats in het algemeen klassement en hoop dit volgende week weer goed te maken. 1e deze wedstrijd wordt Martin van der Drift met 9 vissen (209 cm), 2e John Duijnisveld ook 9 vissen (193 cm) en 3e Frans Ras 8 vissen (187 cm). Mannen gefeliciteerd!

Vis greetz,

Willem

Uitslag in exel:  http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentraapril2010wedstrijd2.xls

Uitslag in pdf:  http://web.archive.org/web/20100928012256/http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentraapril2010wedstrijd2.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten