zondag 5 september 2021

Zandmotorsessie Zaterdag 04 September 2021

 

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen vanaf "de Zandmotor" er staat een ono wind van 3 bft, temperatuur 19 °C, met een lekker zonnetje. Om 15.15 uur werp ik in met de de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak f314\8, gevuld met een zeepier, steekzager, of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram. Na tien minuten volgt de Vercelli heat leggering, top 160 gram, spoel met 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag en voor de rest een zelfde uitrusting. Hw HvH 14:24 uur (+90 cm), lw 20:04 uur (-50 cm), (± 140 cm).

Als ik naar m'n stek toe loop zie ik al twee vissers staan, zo te zien een uitje met het gezin, als ik naar de vangsten vraag hebben ze wat bot gevangen. Wat later maken ze zich bekend als Hans Monster en Michiel (als je het zo schrijft). Leuk om jullie te ontmoeten, want zoveel vissers zie je niet op "De Zandmotor". De meeste vinden het te ver lopen.

Veel verwacht ik er niet van met een oosten wind, maar een bot zou toch moeten kunnen. Om 15:44 uur is het zover en draai ik een bot het strand op. En dan is het lange tijd niets, wel iets meer vuil op de lijn dan de vorige keer, maar het weer is heerlijk. Hans komt nog even vertellen dat Michiel wat botten en een zeebaarsje heeft en hijzelf nog niets. 17:34 uur zit er bij mij ook een zeebaarsje aan de haak.


18:16 uur een botje, 19:05 uur een botje.


Het is af en toe een vis, maar zeker geen straf om in het zonnetje te vissen vanaf strand. Om 19:15 uur begin ik op te ruimen op de ene hengelstok heb ik een wat zwaardere draai en verwacht ik vis, maar helaas het is een redelijk grote krab. Op de andere hengelstok zit er wel vis aan, een bot van mooi formaat.


Niet veel vis maar toch wat gevangen en volop genoten en dat telt :-).

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten