zaterdag 10 september 2016

vangstberichten: vrijdag 09 september 2016Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het strand, er staat een ZW-wind van 4bft langzaam afnemend naar 2 bft ZZO, temperatuur 20 °C met een lekker zonnetje. Lw HvH 14:20 uur (-50 cm), hw 20:33 uur (+101 cm), (± 151 cm). Om 15:05 uur start ik met de 4,5 meter Grauvell Vertix Moonlight, hoofdlijn 18\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje no:8 ~ Portugese wapperlijn gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan tommy lood 140 gram. Na een kwartiertje volgt de 4,50 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, voor de rest een zelfde uitvoering.

Het is rustig aan het strand, ik trek een blik Radler open van 2,5 % en geniet van het zonnetje. 15:32 uur zie ik wat tikjes op de "Moonlight" en er komt een zeebaarsje het strand op. Dan is het weer lang wachten, maar opnieuw tikken op de "Moonlight" met een zeebaarsje van 34 wedstrijdcentimeters.18:57 uur staat de feeder te rammelen en draai ik een zeebaarsje van 35 wedstrijdcentimeters het strand op.Even voor achten komt er een visvereniging het strand op en worden er gele bordjes met steknummers links en rechts van me neergezet. Al snel herken ik ze als vissers van de Slufter. Even een praatje maken en wat handen schudden.

Aardige gasten overigens, een gezellige vereniging met vissers die niet te beroerd zijn om hun onderlijnen te laten zien. Ik neem gelijk van de gelegenheid gebruik, ga het rijtje af en de beste maak ik na :-).  Van Corne Danen krijg ik ook nog wat tips en ik begin gelijk weer vis te vangen een doublet zeebaarsjes, net voor de kant schiet er eentje vanaf en de ander blijft er wel aanzitten. 20:59 uur komt er nog een botje bij.Om 22:30 uur ruim ik op, eigenlijk was ik van plan om eerder weg te gaan. Maar het was wel gezellig met die gasten van de Slufter. Ik heb weer wat ideeën opgedaan. Zondag maar kijken of ik dat in de praktijk kan brengen.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Ha Herbert,

    Succes in de Dintel, ik vis dit keer mee met de Euorovissers die hebben de datum van de wedstrijd verplaatst naar Zondag ochtend.

    BeantwoordenVerwijderen