dinsdag 14 juni 2016

vangstberichten: maandag 13 juni 2016



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het resterende aas opmaken aan het Noordzeekanaal. Er staat een zw-wind van 3 bft, 15 °C, met een enkel regenbuitje. Als ik aankom op de stek zitten er al een aantal te vissen en m'n buurman rechts draait er net een schar uit. Om 13:40 uur gaat de 4,5 meter Tronixpro Cobra GT erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, flexi metalen afhouders, haakje f31\8 gevuld met een zager\pier of een combinatie hiervan, tommy lood 100 ~120 gram. Een kwartier later volgt de 4,60 meter Tubertini feeder, met een zelfde uitrusting.

Het is stil met aanbeten, maar om 14:30 uur draai ik een schar de kant op, 14:38 uur een zware draai van een wolhandkrab.



14:47 uur een wijtingkje, ook die zitten er nog. Hierna krijg ik een paar mooie doorbuigers op de Cobra, het is een zware draai, ondanks het snelle binnen draaien loop ik op zo'n 40 meter uit de kant vast en knapt m'n lijn. Bij het binnen draaien van de feeder gebeurd hetzelfde, er blijken hier en daar toch plekken te zijn die vermoedelijk vol met afgetrokken lijnen liggen en die je dus beter kunt vermijden. Ik schuif 10 meter op naar links en ik heb nergens last meer van. 15:59 uur een schar.



16:20 uur dreigt het mis te gaan, van ver zie ik dat er een "pruik" (nylon draad in een kluwen) op de lijn zit, net als er een tong boven water komt en nu maar hopen dat ie door het topoog glipt. Gelukkig lukt dat en de 1e maatse tong van 2016 is een feit. 17:10 uur een schar.



Het is niet "wild" met het vangen van vis, maar af en toe komt er toch wat naar boven. 17:30 uur een doublet van een tongetje met een bot. 17:42 uur een wijtingkje.



18:20 uur begin ik langzaam op te ruimen en bij het binnen draaien komt er een mooie tong van 34 wedstrijdcentimeters uit, kijk daar doen we het voor!



In ieder geval met 9 vissen een toename t.o.v. de vorige sessie hier en van 2 ondermaatse tongentjes naar 1 ondermaats tongetje en 2 maatse komt er een stijgende lijn in de sessies hier. Volgende keer verdubbelen.



Maar wat zit ik nu te eten?, is het schartong of tongschar :-).

Vis greetz,

Willem

3 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    je had weer wat lekkers te eten zo te zien.
    De vrijdag ervoor was ik in de avond aan het vissen, en zag toen waar jij zat dat er aardig werd gevangen. Maar dat kan weer anders zijn de volgende keer natuurlijk. Ik had twee ondermaatse vissen een tong, een schol. en een grote schar. De BOA'S waren los die avond, wij kregen bezoek van een (bekende) BOA. Vergezeld door een fotograaf en een reporter. Zwaaiend met de zaklamp langs de waterkant en de viskist en niets verdachts kunnen vinden. alles was in orde en toen gingen ze weer verder.
    Ik zou dat verslag wel eens willen lezen.

    Groetjes John [WJA]

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha John,
      Mooi dat je vis gezien hebt. Ja er was een landelijke controle dag van de Boa's las ik net op FB. Prima natuurlijk Bekende Boa, laat me raden, Kapitein Haddock zeker :-).

      Verwijderen
  2. Hoi Willem,

    ik laat je nooit meer raden. ;-)

    Groet John.

    BeantwoordenVerwijderen