vrijdag 25 september 2015

vangstberichten: woensdag 23 september 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op het strand. Omdat er volgens bepaalde personen, staand wand vissers, actief internet en FB afspeuren naar vangstberichten, zodat ze vervolgens hun slag kunnen slaan op jou of mijn "stek" als daar leuk wordt gevangen heb ik besloten om er geen locatie meer bij te zetten. Het is tenslotte niet aangenaam als je een net op je favoriete stek tegen komt of dat de kust strook leeg wordt getrokken terwijl jij nog moet beginnen. Mailtjes omtrent stekken zal ik dan ook niet meer beantwoorden. Hoe slechter hun vangsten worden, des te minder lonend het wordt. Of het allemaal waar is of dat het "overdreven" wordt weet ik ook niet, maar ik neem het zekere voor het onzekere. Tenslotte willen we allemaal net vrij vissen.

Er staat een nw-wind van 4 bft oplopend voor 2 uur naar 5 bft en daarna weer dalend naar 4 bft met stoten van 5 bft. Temperatuur 16 °C, in het begin een regenbui, later droog. Afgaand water met later een beetje opkomend. Ik start om 14:15 uur met de Grauvel Veritix Moonlight, hoofdlijn 08\100 mm gevlochten lijn, met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f31\8, gevuld met het oude aas van afgelopen zaterdag, pier\slik\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 175 gram.

Na een kwartiertje volgt de NBS Tornado met een 25\100 mm nylon lijn met een nylon tapse voorslag en een dito uitrusting. 14:57 uur komt er een bot het strand op, 15:45 uur een zeebaarsje.



16:07 uur een zeebaarsje, 16:18 uur een zeebaarsje.



16:32 uur zie ik een paar mooie doorbuigers op de NBS stok gevolgd door een slappe lijn, voorzichtig draai ik binnen het is een "vechtertje" en meerdere malen kromt de hengeltop, uiteindelijk geeft ie de strijd op en sleep ik hem rustig het strand op, een "leuke" van 47 wedstrijdcentimeters.



16:47 uur een botje, 17:11 uur een zeebaarsje.



17:46 uur een zeebaarsje, 19:02 uur een botje.



19:35 uur is het "bingo" op de Moonlight door de gevlochten lijn is de actie nog wat heviger, leuk om zo'n vis uit te drillen. Weer een zelfde formaat van 47 wedstrijdcentimeters.



19:52 uur een doublet zeebaarsjes, 20:15 uur draai ik binnen om op te ruimen en zit er nog een zeebaarsje aan.



Totaal vang ik deze sessie 13 vissen, 10 zeebaarsjes waarvan 2 maats en 3 botten\botjes. Prima naar m'n zin gehad zo.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem, vraag: Ik zie dat jij vaak met 170gram of iets dergelijks gooit met de
    GRAUVELL VERTIX MOONLIGHT, zijn dat dan zgn " luie " worpen, hengel traag
    dichtbij visserij? Groet George Verberne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha George,

    Nee, je kan er tot 215 gram mee knallen. Tot op heden nog niet nodig gehad.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen