zondag 21 juli 2013

vangstberichten: zaterdag 20 juli 2013_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen samen met Ed van Zanten in de nieuwe Maas er staat een no-wind van 3 bft, die afentoe wegzakt, tempertuur 24 °C, zonnig en afentoe bewolkt, hw Vlaardingen 14:15 uur (+118 cm), lw 19:54 uur (-50 cm), (± 168 cm). Als ik aankom staat Ed al te vissen en heeft in z'n eerste draai al een een mooie 30+ tong en een bot gevangen. Dat belooft wat!

Om 14:50 uur gaat bij mij de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\6, gevuld met een zager of wat slikken, tommy lood 150 ~175 gram.  Na 15 minuten volgt de 4,5 meter stok, dito uitrusting. Maar het valt tegen er is weing aktie te beleven op de toppen, over het algemeen blijft het aas er aan zitten soms is er er een enkele haak leeg gegeten.

17:30 uur zie ik een paar mooie tikken op de 5 meter stok en na een zware draai komt er een doublet naar boven van een 30+ tong samen met een bot.



Ed die vangt nog wat botjes en als ik op een gegeven moment binnen draai, neem ik m'n lijn van m'n andere hengel mee zo te zien hangt daar een klein tongetje aan. Jammer genoeg kruist de draad tegen de ander lijn en hij valt er boven de stenen af en verdwijnt tussen 2 blokken in. Ik probeer nog af te dalen om hem te pakken, maar het is zo glad met groene alg op de stenen dat ik ook geen zin heb om iets te breken. Hopelijk zwemt ie er bij hoog water weer uit.

Om 19:00 uur ruimen we weer op, en lucky Ed vangt in de laatste draai nog een maatse tong. Ed bedankt, het was weer gezellig zo, ff leker ohaen over het vissen. Omdat ik nog wel zin heb in een strandsessie besluit ik daar naar toe te rijden.

Vis greetz,

Willem 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten