maandag 6 mei 2013

vangstberichten: zondag 05 mei 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag besluit ik om met het overgebleven aas naar "de Zandmotor" te gaan. Het is lekker weer er staat een n-wind van 2 bft, temperatuur 11 °C, met een lekker zonnetje, lw Sch. 20:50 uur (-78 cm), hw 01:05 uur op 06-05-2013 (+78 cm),(± 156 cm) en met moeite kan ik een parkeerplaats vinden op de Machiel Vrijenhoeklaan van daaruit loop ik met lichte bepakking in 35 minuten naar de stek op "de Zandmotor"

Om 17:00 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, wapperonderlijntjes, haakje f314\8, gevuld met zeepier\slik met afentoe een stukje tap, tommy lood 150 gram. 20 minuten later gaat de tweede hengel erin, de 4,5 meter stok hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, portugese onderlijn, etc etc. Van een dame die komt aangelopen met een spin hengel en een botlepel krijg ik nog wat piertjes, waarvoor nogmaals dank. Ze heeft boven de botlepel nog een metalen afhouder gemonteerd met een haaklijn, zodat ze dubbel kans heeft. Op de wassenaarse slag vangt ze op deze manier mooie botten en in de zomer zeebaarsjes. Hier is het nog niet gelukt maar met de laatste 2 piertjes vangt ze op en stukje ondiep water toch een mooie bot. Leuk om te zien want je komt niet veel vrouwen tegen die vissen ook leuk vinden.

Als ik om 17:25 uur de 5 meter stok binnen draai zit er bij mij een doublet 30+ botten aan. 17:53  uur draai ik de portugese lijn binnen met nog een doublet botten.



18:22 uur nog een botje op de portugese onderlijn, en dan lopen de vangsten merkbaar terug, de vis lijkt zich terug te trekken. Om 19:37 uur vang ik er nog 1 van afstand, bovenop de zandbank.



Even verderop rechts liggen er een aantal dode vissen, vermoedelijk met het nettenspoelen van een vissersboot aangespoeld.






Omdat aanbeten uitblijven besluit ik 300 meter naar links te verplaatsen, waar een opening tusssen de zandbank zit en het water wat dieper is. De pieren gaan zienderogen achteruit, ondanks het koelelement en ik besluit om ze maar op te vissen, misschien dat in het donker de vangsten weer toenemen. Zo rond 20:30 uur begint het water weer heel licht op te komen en even weet ik niet wat ik zie, het hele strand ligt bezaaid met speldaas, letterlijk honderden kleine visjes liggen er te spartelen.



En ik begin meteen te hopen op een mooie aanbeet van een zeebaars, maar jammergenoeg gebeurd het niet. 21:54 uur heb ik toch weer leven op de top en komt er een doublet botjes naar boven. 22:01 uur nog een botje.



En nu begint het vissen opeens vangen te worden achter elkaar vliegen de aanbeten me om de oren. 22:13 een schar, 22:21 uur een bot.



22:35 uur een botje, 22:44 uur een triplet van 2 botten en een schar.



22:55 uur nog een triplet van 2 botten en een schar. 23:03 uur een doublet van bot en schar.



23:21 uur een doublet van bot en schar en 23:28 uur nog een doublet van schar met een botje.



23:38 uur een doublet van schar en bot. En opeens is het weer over, zit de vis dichterbij? Ik probeer wat te varieeren in afstand maar het is niets meer. Om 00:30 uur ruim ik op en alleen op de hengel die zover weg mogelijk ligt zit nog een bot.



Toch ga ik met een tevreden gevoel naar huis, lekker gevist en weer eens wat gevangen. Totaal vang ik deze sessie 27 vissen, waarvan 20 botten en 7 scharren.

Vis greetz,

Willem

14 opmerkingen:

  1. Mooie vangst Willem.
    Zaterdag tijdens de wedstrijd werden dat soort visjes aangeboden om te laten meten ??? Moet je wel met hele kleine haakjes vissen !! Dat soort vissen onder de 10 cm maar niet mee laten tellen kan je ook geen discussie krijgen of ze gevangen zijn of opgeraapt !!

    Tot zaterdag groet Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Thx! Ja lijkt mij ook, maar er wordt gevist volgens het regelement van sportvisserij nederland dus dan zijn het 1 punters als er toevallig 1 aan de haak zit al dan niet vals gehaakt.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterende vangst met zg."restaas" Kan mij zo'n aanbeetfestijn niet heugen. Bij de clubwedstrijden van Bij Nacht en Ontij uit Egmond telt rondvis onder de 10 cm helemaal niet mee.

    m.vr.gr. Theo Minneboo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Theo,

    Bedankt voor je berichtje. Er was net een periode dat "de vis" er zat. Ja het is nogaleens verschillend bij wedstrijden. Hopelijk komt de zeebaars nu snel.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. afgelopen zondag bij de competitiewedstrijd van Bij Nacht en Ontij zijn er in ieder geval 2 zeebaarzen gevangen....Hoop doet leven...

    visgroeten, Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Theo,

    Kijk, dat zijn goede berichten, ze beginnen te komen ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Willem,...goed verhaal weer om te lezen!

    Thxs, Gr, arno

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Arno,

    Graag gedaan, bedankt!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Willem, ..die vis had ik ook overboord gezet hoor...dat hoef ik ook niet in de pan ;-)
    Wel een mooie vissessie man, er zijn er velen die daar momenteel van dromen!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha Leo,

    Ja, het is nog niet wild, je moet het net treffen. Toch lees ik wel nog van mooie schar vangsten. Morgen weer een wedstrijd de Richard Solleveld bokaal op 's-Gravenzande ben benieuwd hoe het daar gaat.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hey,

    Ok. nou succes daar! Was afgelopen week in de europoort geweest en 10 scharren meegenomen voor de pan. Morgen clubwedstrijd; had op geep gehoopt maar gezien het weerbericht zal dat niet meevallen. We zien het wel...

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Leo,

    Dat bedoel ik, 10 panscharren is ook een prima resultaat. Ook succes met de wedstrijd. Lees het wel op jullie site ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo willem vraagje ik wil graag vissen op de maasvlakte maar maakt het uit waar je staat te vissen ik heb allen ervaring met vissen op de waterweg daar weet ik de visplekjes wel maar ik lees over de zandmotor? Hoe kom ik daar ik kom uit schiedam groet chris

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Chris,

    Bij de Maasvlakte heb ik ook weinig ervaring, heb het idee als de vis er zit ze over de heele breedte van het strand te vinden zijn. Voor de zandmotor kun je je auto parkeren op de machiel vrijenhoeklaan (Kijkduin) google is your friend en dan het strand oplopen, is wel een stukkie lopen dus niet teveel meenemen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen