maandag 27 mei 2013

vangstberichten: zondag 26 mei 2013



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het overgebleven en gekregen aas naar het strand. Er staat een harde nw-wind van 5 bft met stoten van 6 bft, temperatuur 11 °C, hw HvH 16:25 uur (127 cm), lw 21:31 uur (-74 cm), (± 201 cm), droog met afentoe een zonnetje . Om 17:30 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten lijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\zager of slik, geankerd lood 175 gram. Na 20 minuten volgt de 4,5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc, etc.

Veel gebeurd er niet, in het begin is de zee erg wild maar naarmate de tijd verstrijkt wordt het water iets rustiger. Het aas blijft er nog redelijk aanzitten, ik zou toch minimaal een botje moeten kunnen vangen. Maar het is helemaal niets. Omdat ik toch nog erg veel aas over heb en zelf niet alles kan opmaken bel ik Paul op, of hij van de week nog gaat vissen. Paul heeft wel interesse en komt eraan. Na bijna 3 uur gevist te hebben zeg ik tegen Paul, ik ruim op, het is helemaal niets vandaag met die nw-wind. We zitten nog even te kletsen en als ik naar m'n andere hengel kijk ligt de hengel plus standaard op de grond, een windvlaag?

Paul grapt nog een zeebaars heeft um omgetrokken, ja hahaha. Als ik alles weer opgezet heb, blijkt m'n lijn toch niet meer op de plek te liggen waar die ingegooid was, hmm, vreemd. Bij strak draaien gebeurd er niets. Hee was dat nou een tik? Toch maar even kijken dan, als ik binnen begin te draaien gaat het op een gegeven moment zwaarder en zwaarder. Heftige stoten op de gevlochten lijn en inderdaad toch zeebaars en geen kleintje ook! Bijna aan de kant gaat ie er weer vandoor maar de hengel vangt de klappen keurig op. Eenmaal op het strand blijkt het echt "een mooie" te zijn, 64 cm en dat is lang geleden dat ik een 60+ er gevangen heb, zo'n 4 jaar geleden.



Het blijkt een doublet te zijn, op de andere haaklijn zit nog een scholletje (bovenkant glad) die vang je hier bijna nooit vanaf het strand. Ik besluit gelijk langer te blijven en om 20:59 uur volgt er nog een baarsje.



21:48 uur een enkele tik op de 5 meter stok en dan is het stil, even wachten en bij het binnen draaien voelt het zwaarder aan een mooie bot van 34 cm, ook niet verkeerd. Om 22:00 uur begin ik op te ruimen, bij het binnen draaien van de laatste hengel zit er nog een klein botje aan.



Toch verassend, een sessie die aanvankelijk niets wilde opleveren, eindigd uiteindelijk toch in vis. Geduld is een schone zaak ;-).

Vis greetz,

Willem

12 opmerkingen:

  1. Zo Willem dat is niet verkeerd !! Je weet toch wel dat je baarzen groter dan
    60 cm bij de captain langs moet brengen :|) !! Je staat op het strand toch wel lekkerder dan in die kanalen . Vanaf a.s maandag gaan Ed en ik mee doen met de avondcompetitie van H.H.Maassluis bij het Oeverbos .
    Vissen van 20.00 tot 23.00 uur . Ben benieuwd of we nog wat gaan vangen?
    Dan de week daarna een wedstrijd van Ter Heijde met 2 hengels en daarna Westkapelle ( Penn ) op naar de geep !! We krijgen het druk !!

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Ja, hahaha jou 60+er zal ook nog wel komen Jan. Het strand heeft wel m'n voorkeur maar met een wedstrijd zijn de meningen altijd verdeeld. Succes beide, heb er zelf ook nog aangedacht maar wordt wel erg haasten als ik s'ochtends vroeg er weer uit moet, dus sla ik deze over. Zal wel bot zitten en misschien een tongetje. Ja, leuk. Een geep heb ik nog nooit gevangen, zou wel leuk zijn.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,

    Mooie baars! De aanhouder wint.
    Groeten
    Marc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marc,

      Ja, bedankt! Was er ook blij mee ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  4. Gefeliciteerd Willem

    Met een knie op de grond ter ere van de Baars.
    Hier doe je het toch voor, schitterende vis.

    Veel succes nog.

    Herman#1306.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Willem'

    Echt mooi zo'n baars en gelijk het startsein voor mij om het ook te gaan proberen.

    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Kees,

    Inderdaad, maar ze zitten er nog niet "dik" je moet een beetje geluk hebben. Succes in iedergeval!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Willem

    Heb je foto met naam geplaatst in de groep zeebaars.info op facebook en denk dat veel vissers nu jalours op je zijn zo vroeg in het seizoen al een dikke baars.
    Veel like's en posts gezien dus je bent nu bekend in de zeebaars scene.

    Herman#1306.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ok Herman,

    Bedankt! Zelf zit ik niet op facebook, heb genoeg aan blog. Maar toch leuk om te delen.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hoi willem!

    Ik zag je nog lopen op het strand, ik was toen net bezig met een downwinder van scheveningen naar hoek van holland. Ik had de jongens nog verteld dat het zondag was en dat de kans vrij groot was dat we een visser tegen zouden komen met de naam Willem ;) we wilden graag laten zien dat er ook vissersvriendelijke kitesurfers zijn, maar we waren er net wat te vroeg..;)

    netjes hoor die baars! ik zag er ook nog 1 bij 1 van de strekdammetjes bij monster kolken die middag.

    greets

    Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jan,

      Goed om te horen, wij als vissers moeten natuurlijk ook niet alle kitesurfers over 1 kam scheren. Een beetje wederzijds begrip doet vaak wonderen.
      Ja, dank je ze zijn nog niet talrijk maar je maakt nu wel kans op een baars ;-). Bedankt voor je reaktie!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen