vrijdag 19 oktober 2012

vangstberichten: vrijdag 19 oktober 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag nog maar eens een sessie aan Kijkduin, na eerst eens lekker uitgeslapen te hebben kom ik aan op een druk strand vol met wandelaars en honden. Ik besluit maar op een zandbank te gaan staan daar heb ik minder last van die beesten. Er staat een zzo-wind van 2 bft, geen branding en geen stroming, warm voor de tijd van het jaar 18 °C, een enkel klein regenbuitje, lw Sch 14:16 uur (-60 cm), hw 18:26 uur (138 cm).(± 198 cm). Rond 14:15 uur gaat de eerste hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 25\100 met een nylon tapse voorslag, wedstrijdonderlijn, tommy lood 160 gram. Na 25 minuten zet ik de heavy feeder erbij, hoofdlijn 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn etc, etc.

Er gebeurd niet veel wel wordt regelmatig het aas eraf gegeten door krabben en garnalen. 2x krijg ik wat tikken op de heavy feeder, maar geen vis eraan, waarschijnlijk krab. Als de zandbank onder begint te lopen verschuif ik een paar honderd meter naar rechts, in de hoop dat het daar beter is. Jammergenoeg maakt het niets uit, 1 haak wordt eraf geknipt door krab. Wat wel leuk is dat er een hoop wandelaars geinteresseerd zijn in het vissen, ik krijg talrijke vragen op me afgevuurd waar ik een zo'n goed mogelijk antwoord op probeer te geven. Deze sessie blijf ik visloos en dat is toch een tijd geleden. Hopelijk gaat het morgen beter tijdens de wedstrijd als de wind vanuit zo weer gaat draaien naar zw. Om 19:00 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Aaaaai Willem.....das altijd zonde he....een NUL

    Maar dat hoort ook bij het vissen helaas;)
    Ik hoorde dat het op het fedeatief ook niet zo veel was he......erg weinig vis in vergelijking met Zeeland.....hopelijk gaat het over 2 weken wat beter daar aan kijkduin!

    Groetjes Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kees,

      Ja de aantallen zitten er hier nog niet, het komt maar langzaam opgang.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen