maandag 31 januari 2011

vangstberichten: maandag 31 januari 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken van de afgelopen wedstrijd. Als ik de pier op kom lopen is het erg druk met vissers (een stuk of 20) en dat op een maandag. Voor het juiste tij ben ik al te laat dus ik ga het op strand proberen, onderweg vraag ik hier en daar naar de vangsten. Het varieert van nog niks, een enkel visje tot een enkele visser die een aantal wijting en platvissen heeft gevangen.

Er staat bijna geen wind 0~1 bft variabel, temperatuur 0°C, hw HvH 13:06 uur, lw 21:20 uur. Om 14:30 uur gaat de 1e hengel erin, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\6, gevuld met een piertje slikje of een piertje, tommy lood 175 gram ongeankerd. Geen stootje te zien dus na 20 minuten zet ik m'n 2e hengel erbij, nylon 22\100 mm met een tapse voorslag, dito onderlijn, tommy lood 150 gram ongeankerd. Als ik op een gegeven moment m'n hengel met nylon wil binnen draaien kom ik plotsklaps vast te zitten en breekt m'n lijn, ander spoeltje erop en vissen maar weer. Om 16:49 uur neem ik bij het binnendraaien m'n oude lijn weer mee, alleen is de onderlijn met lood verdwenen.

Als het water nog verder zakt kom ik na even te zoeken m'n lood en onderlijn weer tegen vast aan een groot stuk plastic wat voor 3\4 onder het zand zit. M'n oude nylon lijn netjes opgeruimd om thuis in de vuilnisbak te gooien. Rond 18:00 uur en nog steeds niets gevangen komt er een visser van de pier even een praatje maken, hij staat samen met z'n maat vanaf 10:30 uur en samen hebben ze zo'n 12 vissen. Regelmatig aanazen en ver werpen is zijn advies. Om 18:09 uur zie ik warempel een aanbeet op de nylon lijn en ik draai een 5-dradig meuntje van 20,8 cm naar het strand, toch nog een visje



Inmiddels begint het weer wat kouder te worden en om 18:15 uur ruim ik m'n spullen op en ga naar huis. Veel was het niet maar toch even lekker der uit geweest.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten