woensdag 10 maart 2010

vangstberichten: woensdag 10 maart 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op het strand van Ter Heijde, een beetje voorvissen als het ware voor de voorselectiewedstrijd midden voor het nk op 20 maart. Jammer genoeg is m'n vaste aasleverancier gesloten op woensdag, nog een andere winkel gebeld maar daar was niet geleverd. Dus ik doe het maar met wat slikjes van vrijdag (er zitten nog een paar redelijke bij), diepvriesmesheften en zoute pieren daar zou je toch een botje mee moeten kunnen "strikken" dacht ik zo.

Er staat een koude no-wind van 5 bft, temperatuur 2 °C daalend naar 0 °C, lw HvH 17:05 uur, hw 23:59 uur. Om 15:40 uur gaat de 1e hengel erin, hoofdlijn 20\100 mm nylon met een tapse voorslag, onderlijn 3x wapperlijntje vanish van 23 cm, haakje 8, enkele haak, gevuld met een slikje, mesheft, zoute pier, lood 175 gram ongeankerd. Maar dit loopt al  gauw weg dus schakel ik over op 175 gram geankerd. Een half uurtje later zet ik m'n 2e hengel erbij, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een tapse voorslag, onderlijn 2x wapperlijntje van amnesia 23 cm haakje 8 en 1 lange wapperlijn van 45 cm haakje 8 vlak boven het lood, gevuld met "dito" aas.

Regelmatig zie ik meeuwen duiken in de branding, maar wat zoeken ze, de stukjes mesheften die in het water dwarrelen of zit er alweer kleine aasvis? Na een aantal maal binnengedraaid te hebben zonder wat eraan, laat ik de lijnen steeds langer liggen, maar zonder resultaat. Om 18:20 uur loop ik te "bibberen" van de kou en krijg het gevoel onderkoeld te raken. Ik pak m'n spullen in en ga naar huis. Het gaat nog moeilijk voor me worden om de 20e een visje te vangen, vrees ik. Dit keer gelukkig weinig vuil in het water, afentoe wat kleine stukjes mesheft.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten