dinsdag 29 juli 2008

vangstberichten: zondag 27 juli 2008

Hallo vis vrienden,

Met de overgebleven zeepieren en nog wat mesheften uit de vriezer, gaan we het vandaag is proberen in de amazone haven op het strandje. Rond 21:00 uur is het daar hoogwater, ongeveer 1,5 uur eerder als in Hoek van Holland. Er staat een o-wind van 3bft. een nachttemperatuur van 19 °C en het weer is broeierig benauwd.

Als ik om 20:30 uur aankom zitten er al 2 vissers, ze hebben nog niks gevangen, maar dat komt nog zeggen ze als het donkerder wordt komen de vissen naar de kant. En inderdaad als de schemering is gevallen komen de eerste aanbeten, veelvuldig wordt het aas eraf gegeten maar er zit niks aan. Dan om 23:15 uur is het raak een mooie paling van 50cm, die zich lekker om m'n lijn heeft gekronkeld als ik een foto maak.



Na een nieuwe onderlijn erop gezet te hebben kunnen we weer verder vissen, ik vang een mini steenbolkje van een cm of 13. Om een uur 01:00 stappen de beide mede vissers op en bieden me nog een paling aan schoongemaakt en van de huid ontdaan, meer hadden ze niet gevangen en er lagen toch nog 35 palingen in de vriezer gevangen op de oude maas daar bijten ze een stuk beter konden ze verzekeren.

Tof jongens en bedankt hij zal zeker lekker smaken.
Ik krijg regelmatig aanbeten en vang totaal 4 kleine steenbolkjes die ik meeneem om in te vriezen als aas voor de zeebaars.

Om 01:30 begint het te onweren te regenen en te bliksemen, ik besluit om nog even door te vissen om m'n aas op te maken. Als om 02:15 uur de donder wel erg snel na de bliksem komt ruim ik op en ga zeiknat naar huis. Toch in iedergeval weer even dat "beet" gevoel gehad, ook al waren de vissen niet erg groot.



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten