zondag 6 juli 2008

vangstberichten: vrijdag 04 juli 2008



Hallo vis vrienden,

Vandaag maar weer eens naar het strand van Ter Heijde gegaan, er was een z-zw wind opgegeven van 4 a 5 bft, maar daar aangekomen is het windstil, later in de nacht begint het licht te waaien 1 a 2 bft. Een nachttemperatuur van 10 °C en hoogwater op 05-07-2008 om 05:15 uur.

Als aas heb ik zeepieren en steekzagers meegenomen en ik begin te vissen op de kop van de strekker om even voor 22:00 uur.Ik krijg wat lichte trillingen op m'n hengeltop, maar het blijken krabbetjes te zijn die het aas eraf eten. Even over 24:00 uur is het raak 2 keer een mooie doorbuiger en dan is het stil, het zal toch geen mis beet zijn, dan herhinder ik mij de typische tong aanbeten van de fishguppy web-log http://fishguppy.web-log.nl/

En ja hoor m'n allereerste tong is een feit! Het vreemde is alleen dat ie aan een zeepier hangt en niet aan de zager die op het andere haakje zit. Hij had zeker trek in wat anders. Ik ben er in iedergeval blij mee, hij is 29 cm groot.



Als het water weer op begint te komen ga ik verder vissen vanaf het strand, maar ik krijg geen aanbeten meer. Vreemd, bijna windstil en een donkere nacht, dan had ik toch meerdere aanbeten verwacht. Dan komt het water erg snel omhoog en moet ik "benen" maken om m'n vis spullen in veiligheid te brengen. Om 03:50 uur ruim ik op en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten