zondag 27 november 2022

Strandsessie vrije Ter Heijde vissers

 

Met een aantal Ter Heijde vissers, gaan we vandaag lekker vissen vanaf het strand. Met de "platte kar" een klein stuk naar rechts en een paar honderd meter voorbij de strandtent ploffen we neer. Iedereen zoekt een plek uit en we vissen met één hengelstok. Voor de gein maken we nog een poule met €2 inleg (niet verplicht) voor wie de meeste vissen vangt. Rond 09:30 uur werpen we in en dan is het wachten, al vrij snel vangt John Duynisveld een wijtingkje.     

Ik vis weer met de 4,60 meter NBS Tekno Tornado met hybride top, gevlochten lijn 08\100 mm met een nylon tapse voorslag, korte wapperlijnen, haak ls5013F\6, gevuld met een zeepier, kweekzager of een combinatie hiervan, tommy lood ~ Italiaans lood 160 ~ 180 gram. Er staat een zzw-wind van 4 bft, temperatuur 11 °C, licht zonnig. Lw HvH 09:02 uur (-56 cm), hw 16:16 uur (+154 cm), (±210 cm). 

Om 09:59 uur is het bij mij raak vanuit de zwin draai ik een mooie bot het strand op. Links van me pakt Geert van Leeuwen ook een bot. Dan is het weer even wachten voor mij, op afstand vissen dan maar en om 11:00 uur komt er een bot bij.


11:13 uur een zeebaarsje, net niet aan de maat dus die mag weer zwemmen. Paul van Boheemen rechts van me begint ook te vangen. 11:32 uur komt er een doublet botten bij.


Jan Groenewegen Ed van de Vegt en Han van der Lek staan voor aan en pakken ook een paar vissen.
Ed van Zanten blijft lang op de 0 staan maar later komen er bij hem ook een paar mooie zeebaarzen aan de haak en John vangt er nog twee botten bij. Ook Geert pakt er nog een paar. 11:54 uur een bot en dan val ik stil, in de zwin dan maar weer, daar pak ik om 13:29 uur nog een bot.



Regelmatig maakt iedereen een gezellig praatje en de sfeer is gemoedelijk. We vissen tot 14:00 uur en Paul, Ed van der Vegt en ik staan alle drie op zeven vissen. In de een-na-laatste draai weet Ed van der Vegt nog een vis te scoren en verhoogt zijn aantal tot acht stuks. Paul en ik weten in de laatste draai niet te scoren en blijven staan op zeven.

Iedereen vis en erg gezellig om met een groep gelijk gestemde dit te doen op een vrije zaterdag. Voor herhaling vatbaar.

Van Jan Groenewegen krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank. 

Vis greetz,

Willem
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten