maandag 22 augustus 2022

8e Competitiewedstrijd ter Heijde aan Zee zondag 21 Augustus 2022; locatie Zandmotor

 

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen vanaf "de Zandmotor" er staat een wzw-wind van 4 bft daalend naar 3 bft met stoten van 4 bft, temperatuur 20 °C, zonnig met een regenbui. Om 09:00 uur werp ik in met de de 4,5 meter Vercelli Heat Leggering, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijnen met drijvertjes ~ korte wapperlijnen ~ lange wapperlijnen ~ verzwaarde metalen afhouders, haak f314\10 ~ 314\8 ~ ls5013\f6, gevuld met een zeepier, kweekzager, slik, of een combinatie hiervan, tommy lood, 160 gram ~ trapeziumlood 170 gram. Hw HvH 10:53 uur (+79 cm), lw 17:27 uur (-43 cm), (±122 cm).

In "de Viskeet" krijg ik balletje 1 toebedeeld, een kopstek. Het voordeel hiervan is dat ik nog eens flink naar links kan werpen om te kijken of daar vis zit als het recht voor me niet wil lukken. Er liggen op het strand hier en daar flinke bergen Iers mos, maar tijdens het vissen blijkt al snel dat het op mijn stek gelukkig meevalt.

Er komt maar bitter weinig vis naar boven, in het gedeelte waar ik sta, en ik besluit na een uur om over te schakelen op de Hiro Dream Surf met 08\100 mm gevlochten lijn om wat verder te werpen met een wat zwaarder gewicht, om 10:21 uur ben ik "spekkoper" met een botje van 20 wedstrijdcentimeters. Blij dat ik van de 0 af ben.

Het is echt "sprokkelen" voor een visje, nadat m'n lijn opeens slap valt om 12:21 uur en ik binnen begin te draaien zit er een bot aan de haak, mazzel voor mij, gehaakt in de zijkant.


Met nog zeven minuten te gaan werp ik voor de laatste keer in met de verzwaarde afhouders. Om 13:00 uur wordt het sein binnen draaien geven. Tijdens het binnen draaien voel ik opeen een schokje, vis of loop ik ergens tegen aan? Voorzichtig draai ik verder en tot mijn grote vreugde zit er nog een bot van 31 wedstrijdcentimeters aan.


Lekker, want hiermee wordt ik 3e in mijn vak en 5e overall. Goed voor een waardebon van €10.

Leuk om nog even te vermelden is een aparte vangst van Ed van Zanten met een gestippelde zeebaars.



De uitslag:




De kanjerpot is voor Ed van der Vegt met een zeebaars van 45 centimeter. Ed gefeliciteerd.
De tombola levert me ook nog wat op en Jan doneert nog een plant, waarvoor nogmaals dank.


Van Cor Jordaans, Jan Groenewegen, Ed van Zanten en Paul van Boheemen krijg ik nog het overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank.

Vis greetz,

Willem


Geen opmerkingen:

Een reactie posten