zondag 20 februari 2011

vangstberichten: zaterdag 19 februari 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e Avicentra competitie wedstrijd op het strand van Hoek van Holland. We verzamelen bij de Hoekse Watersport Vereniging en het lijkt wel een “Eurovissers” wedstrijd zoveel bekende gezichten zie ik. Ik ontmoet m’n nieuwe koppelmaat Berend Ravestein (ook een Eurovisser) en hij trekt steknummer 7 voor ons. Even rechts voor de HWSV.

Er staat een harde o-wind van zo’n 5 bft, temperatuur 2 a 3 °C, regen, natte sneeuw, hw HvH 15:22 uur, lw 23:05 uur. Als aas heb ik zeepieren, slikken en kleine zagertjes bij me en om 20:00 uur krijgen we het signaal om in te werpen. Ik start weer met de 5 meter stok met de Penn lijn van 12\100 mm met een nylon tapse voorslag van 15 meter, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6 (m’n reserve onderlijn haakje f314\6), gevuld met een piertje\slikje, lood 170 gram geankerd.

Veel gebeurd er niet en na een dik uur ga ik informeren bij beide buuren, het kopel links van ons heeft ook nog niets en rechts van ons hebben ze 1 meuntje in de 1e draai. Daarna komen er 3 lijnen door elkaar te zitten en Berend loopt ze uit elkaar te halen, het duurt even en ik voel me niet goed worden. Als de lijnen uit elkaar zijn gehaald kan ik nog net m’n hengel in de standaard zetten en op m’n vis kist gaan zitten, waarna ik weg zak. Ik kan nog tegen m’n koppelmaat zeggen dat ik niet goed word maar hij heeft het al gezien.

M’n handen zijn ijskoud en m’n voeten en benen beginnen ook steeds kouder te worden. Ondanks dat ik 5 lagen bovenkleding aan heb, een onderbroek, spijkerbroek en neonpreen waadpak, 2 paar sokken, waarvan 1 paar thermo sokken, handschoenen en een muts begin ik onderkoeld te raken (Bij het binnendraaien en het aanazen doe ik wel steeds m’n handschoenen uit). De combinatie van m’n medicijnen tegen hoge bloedruk en de kou gaat dit keer niet goed (vermoedelijk wordt m’n bloed niet goed verdeeld in m’n lichaam)

Ik wordt kortademig en afentoe zie ik een bruin cirkeltje wat groter wordt en vervolgens het strand blijkt te zijn om daarna weer te verdwijnen en zak ik weer even weg. Inmiddels hebben ze 112 al gebeld en is de politie en ambulance al onderweg. M’n koppelmaat houd m’n arm vast en zegt me regelmatig om niet te gaan slapen en wakker te blijven.

Voor m’n gevoel heeft het 10 a 15 minuten geduurd maar ik hoor ze zeggen dat ik een half uurtje zo op m’n kist heb gezeten. Met de politie jeep wordt ik ondersteund in de auto gebracht en door de warmte in de auto kom ik enigzins bij, daarna brengen ze me naar de ambulance, worden er allerlei vragen gesteld en gaat het steeds beter met me.

In de kantine van de HWSV eet en drink ik nog wat en m’n zwager is inmiddels gebeld (die ook in de Hoek woont) Na een tijdje zo gezeten te hebben worden m’n spullen van strand gehaald en krijg ik te horen dat Berend ons in iedergeval van de 0 heeft afgehaald (goed gedaan Berend ;-).  Ook schijnt er nog een vis vriend langs geweest te zijn, Maup ? M’n spullen worden in de auto geladen en ik vertek weer naar huis. Eigenlijk zou ik zondag in m’n eentje gaan “Scharrejagen” op Zoutelande in de avond, maar dat sla ik maar even over.

Rest me nog iedereen te bedanken die me hulp heeft geboden en volgende keer ben ik er weer bij ;-) (hopelijk)

De uitslag in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/koppelcompetitie-avicentra-19-02-2011.pdf

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten