maandag 20 juli 2015

vangstberichten: zaterdag 18 juli 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen met collega Fred Egberts, Fred is een fervent zoetwater visser maar maakt bij tijd en wijlen ook een uitstapje naar het zoute. Zodoende staan we hier op de Maasvlakte 2 op zoek naar "de Zeebaars". Er staat een w-wind van 4 bft, 17 °C, met een lekker zonnetje, Hw HvH 17:26 uur (+114 cm), lw 22:19 uur (-72 cm), (± 186 cm). Alleen om er te komen is een crime, vanwege de sloop van een viaduct wordt al het verkeer omgeleid, via Brielle ~ Oostvoorne kan ik de Maasvlakte uiteindelijk dan toch bereiken. Om 15:00 uur staan we dan lekker te vissen en is het file leed weer snel vergeten.

Ik start met de 4,5 meter Grauvel Vertix Moonlicht, hoofdlijn 25\100 mm nylon (trabucco) met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8 ~ f314\8 ~ ls5013f\6, gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan, tommy lood 150 ~ 160 gram. Na een kwartiertje volgt de NBS Tornado, hoofdlijn gevlochten 12\100 (penn) (altijd leuk om de aanbeten te zien). Net als we begonnen zijn komt er nog een zeehond alla gompie voor onze neus te voorschijn wat zijn die beesten nieuwsgierig. 16:36 uur is het raak, na wat tikjes op "de Moonlicht" komt er een doublet zeebaarsjes het strand op. 16:38 uur krijg ik een mooie doorbuiger op de NBS stok en met wat weerstand draai ik een maatse baars van 40 cm (per 1 september 2015 wordt de minimummaat 42 cm) het strand op.



17:01 uur een baarsje gevolgd door een botje om 17:10 uur.



17:44 uur is Fred aan de beurt en vangt hij een zeebaarsje.



En om 17:49 uur volgt er tweede.



En het is gezellig vissen zo lekker oh-en over van alles en nog wat met een gekoeld biertje erbij.

18:03 uur komt er voor mij weer een zeebaarsje bij en 18:26 uur nog eentje.



Naarmate het water zakt worden de krabben en garnalen actiever en regelmatig zijn de haken kaalgevreten, ook zit er wat vuil aan de lijn in de vorm van afgestorven algen\planten resten.
21:12 uur komt er nog een botje bij en 21:13 nog een zeebaarsje.



Om even voor 22:00 uur is het alleen maar krabben voeren en ruimen we op. Een gezellig dagje vissen zo met Fred, wellicht voor herhaling vatbaar.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Hoi Willem
    Weer lekker gevist zo te zien !!
    Jij hebt toch wel een hoop vrienden die met je willen vissen !
    Is Fred een broer van Douwe trouwens ?
    Succes verder maar weer ,
    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Jazeker, altijd gezellig met meerdere vissers te vissen alleen is maar alleen. Geen idee, ik zal het hem is vragen. Thx en bedankt voor je berichtje. Gaat het herstel met je been nog de goede kant op ?

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Inderdaad gezellig .Gaat nog steeds niet geweldig Willem zou ook wel weer eens op de Mv willen vissen maar gaat echt nog niet . Als Fred inderdaad een broer is van Douwe kan hij misschien wat koffie regelen !!
    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat het zo moeizaam gaat. Ja, voor weinig :-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen