maandag 6 juli 2015

vangstberichten: zaterdag 04 juli 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 1e wedstrijd van de zomeravondcompetitie bij de Hoekse Strandvissers, deze competitie bestaat uit 3 wedstrijden, waarvan de 2 beste resultaten tellen, 1 schrapper dus. Iedereen kan meedoen, en parkeren is gratis bij de Hoekse Watersport vereniging. Na betalen van het wedstrijdgeld €5 en €2 voor de kanjer pot (niet verplicht) bij Jurgen van Rijswijk krijg ik m'n wedstrijdkaart een nummer staat er niet op, je mag staan waar je maar wilt, zolang het maar in het gebied van de strandhuisjes ligt. Als je wilt kunnen je spullen met de tractor naar de plaats van bestemming worden gebracht. Er staat een lekker zeebriesje, heel wat beter om hier te vertoeven dan in een kamer met een temperatuur van 31 °C. Arno, Peter en Klaas van Rik's Hengelsport team zijn er ook en er valt altijd wat te lachen met die gasten.

Om 19:00 uur mogen we beginnen er staat een wzw-wind van 4 bft, dalend naar 3 bft, met stoten van 4 bft, temperatuur 18 °C, Hw HvH 17:21 uur (+ 118 cm), lw 22:28 uur (- 81 cm), (± 199 cm), zonnig. Ik start met de 4,5 meter Grauvell vertix moonlight, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, haakje f314\10 ~ f31\8, piramidelood 86 gram ~ tommylood 140 gram. Niet lang na de eerste inworp zie ik een tik op de top, even later volgt er nog één, bij het binnen draaien zit er jammer genoeg niets aan.

Arno bijt de spits af met een mooie zeebaars van 40 wedstrijdcentimeters, en Klaas rechts van me draait er een doublet botjes uit. Veel wordt er niet gevangen, het is sprokkelen voor een visje. Gelukkig is er altijd nog de soep van Gre die weer voortreffelijk smaakt. En bij tijd en wijlen huppelt er iets leuks het naaktstrand af de zee in en weer terug. Vervelen doen we ons niet :-). Ook de krabbetjes zijn aanwezig, eveneens als het lang sliertige sla. Maar het blijft fishabele.Ik besluit over te schakelen op de Tubertini feeder, altijd leuk om te zien dat zo'n botje de top krom trekt. Weer een mooie aanbeet maar niets eraan. Om 21:35 uur is het dan toch raak een doublet van 2 botten, 19 cm en 27 cm, goed voor 46 cm. En Klaas heeft inmiddels ook weer een doubletje gescoord.Om 23:00 uur is het weer afgelopen, in het clubhuis nemen we nog wat te drinken en eten we saté met stokbrood, alleen jammer dat er geen broodjes bal te krijgen waren, volgende keer hopelijk weer.
De grootste vis blijkt 41 cm te zijn en een paar vissers hebben er 4 gevangen, ook zijn er nullen of vissers met 1 vis. Zit ik nog niet eens zo slecht denk ik.

De tussenstand:
Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Waar blijven de fotos van de naakte dames? :-) Gr Ed van der Ham

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ed,

  Dat ligt privacy gevoelig. Kun je beter niet aan beginnen wordt je zo opgepakt en beland je in de cel.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen