zondag 24 mei 2015

vangstberichten: zondag 24 mei 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen op "de Zandmotor", het is nog een "crime" om een parkeerplaats te vinden, want de hele Machiel Vrijenhoeklaan is op beide rijbanen een en al file. Nog nooit meegemaakt. Als het uiteindelijk lukt en ik vanaf de strandslag naar de kust van Scheveningen kijk begrijp ik het al. Een of ander zeilevenement is er bezig, het barst er van de schepen. Er staat een wzw-wind van 3 bft met stoten van 4 bft, temperatuur 14 °C, alleen het laatste uur een druiligere regen. Lw HvH 16:10 uur (-55 cm), hw 20:15 uur (+84 cm), (± 139 cm).

Om 17:05 uur gaat de 4,50 meter Grauvel Vertix Moonlight erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een zager, piramidelood 86 gram. Een kwartiertje later volgt de 4,50 meter Tubertini feeder,  dito hoofdlijn, etc etc, piramide lood 140 gram.

Het eerste uur is het niets geen tikje te zien, toch heb ik hoop want er zijn genoeg sterntjes aan het duiken op kleine aasvis onder de kant. 18:07 uur komt er na een tikje gezien te hebben op de " moonlight " een botje het strand op. 18:26 uur krijg ik wat fellere tikken en komt er een zeebaarsje aan.18:34 uur op de tubertini feeder een tarbotje van 13,2 cm, zo te zien een nieuw p.r.(persoonlijk record). 18:43 uur staat de Tubertini feeder een aantal maal flink door te buigen en komt er een zeebaarsje van 35 wedstrijdcentimeters het strand op, ze beginnen al wat dikker te worden.19:16 uur weer felle doorbuigers op de Tubertini feeder met ditmaal een zeebaarsje van 34 wedstrijdcentimeters. 19:23 uur zit er op de "moonlight" nog een zeebaarsje.En hierna draai ik de ene na de andere lijn met klonten afgestorven algen samen met slierten groen zeewier aan de lijn eruit. Ook de aanbeten zijn verdwenen. Om 20:30 uur ruim ik op en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  leuk gevangen weer zie ik. Toevallig was ik op de Noordpier (Wijk aan Zee) aan het vissen. Rond 08:15 uur begonnen. Resultaat 1 scharretje en een vals gehaakte (speldaas) visje. Gevangen door een vismaat, ik had zelf niets. Halverwege de pier konden wij gepen zien jagen, wolken speldaas vlogen alle kanten op. Wel werden er rond ons enkele tongetjes en botjes gevangen, niet veel dus. Lekker gezeten met mooi weer, volgende keer kan het anders gaan.

  Groet John (WJA)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha John,

  Lekker relaxed gevist, de vissen waren niet groot, maar toch genoten. Ja, elke dag is het weer anders. Bedankt voor je berichtje.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen