zondag 31 mei 2015

vangstberichten: zaterdag 30 mei 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de uitgestelde Titanenstrijd van 2014, normaal gesproken vervist op het Grevelingen meer, maar vaak afgelast door harde wind. Dus dit keer gaan alle "winnaars" de strijd met elkaar aan langs de waterweg op de Rozenburgse landtong. Als ik aankom op het Calandpark bij de 2 grote boeien om 08:45 uur blijkt er niemand te staan, ze zouden toch niet al weg zijn? En ik besluit de landtong af te rijden of ze al begonnen zijn. Niet dus, vreemd. Toch maar even op de telefoon kijken, goed dat er windows op staat zodat ik m'n e-mail kan bekijken, shit, verkeerd gekeken het verzamelen begint een uur later. Nou ja beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen.

Een kwartiertje later komt Willem Hoogendoorn er al aan, ook al zo'n vroege vogel. En langzaam druppelt de parkeer plaats vol met Eurovissers. Omdat er nog niemand staat te vissen achter het Educatief Informatie Centrum en de 2 J's (nee, geen nieuw zangduo :-) er volgens de geruchten aardig hebben gevangen besluiten we hier maar neer te strijken. Je mag gaan zitten waar je wil dus iedereen zoek een stek uit. En dan is het lang wachten, als wedstrijdvisser is dat wel weer even wennen, want bij een evenement gaat alles op het "gemakkie".

Er staat een w-wind van 5 bft afnemend naar 4 bft, in het begin is het nog vrij koud maar als de zon doorbreekt wordt het lekkerder, temperatuur 12 °C, Lw HvH 07:25 uur (-66 cm), hw 13:56 uur (+105 cm), (± 171 cm). Om 11:00 uur is het zover en mogen we beginnen, ik start met de 4,50 meter NBS stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8 ~ ls5013f6, gevuld met een pier\zager of een combinatie hiervan piramide lood 140 gram, oplopend naar 190 gram geankerd als de stroming erin komt.

De eerste draai gaat het gelijk al fout, na net een aantal slagen gedaan te hebben kom ik vast te zitten en knapt m'n lijn. Nu weet ik gelijk weer waarom ik zo'n hekel aan de waterweg gekregen heb, veel vastzitten en dus veel materiaal verlies. Nieuw spoeltje erop en gaan maar weer, aan de rechterkant van mij tot het korte strekkertje wordt er aardig gevangen en komt er regelmatig vis naar boven. links van mij sporadisch een visje. Pas om 13:00 uur als er "eten" wordt geroepen draai ik binnen met een doublet botten eraan, waarschijnlijk hebben die vissen dat gehoord, mijn verzoek aan de evenementen commissie is dan ook om dit in het vervolg wat eerder te roepen ;-).

We worden getrakteerd op een patatje met en een frikandel of kroket naar keuze, ook een bekertje cola ontbreekt niet. Na zo'n maal kunnen we er weer tegen en gaan we verder met de Titanen strijd. Als het water begint af te gaan wordt er door sommige opeens flink tong gevangen, en niet eens ver uit de kant op zo'n 20 ~ 40 meter. 15:06 uur vang ik er eentje van 23,7 cm, net onder de wettelijke maat van 24 cm dus die mag weer zwemmen. Inmiddels is de grootste vis een bot van 32 cm dus meetellen doet ie niet.



Het blijkt allemaal erg stek afhankelijk te zijn, zo vangt m'n buurman rechts alleen maar wijtingen\ wijtingkjes, links van me staat Marcel Adriaans die weer een enkel botje vangt maar het merendeel tong, 9 stuks, waarvan 7 of 8 aan de maat. Ook worden er verderop mooi maatse wijtingen gevangen van rond de 30 cm.

15:20 uur denk ik weer een vis binnen te draaien maar het is een wolhandkrab. 15:46 uur krijg ik een mooie doorbuiger en komt er een grote bot de kant op van 32 wedstrijdcentimeters, als ik hem laat meten blijkt de grootste vis inmiddels alweer op 34 cm te staan, it's al in the game!



Om 16:00 uur is het weer afgelopen en is de prijsuitreiking in "de Veerheuvel". De Titaan van 2014 met terugwerkende kracht dus is Leo van Rijswijk geworden, Leo gefeliciteerd!



Met de verloting krijgt de eerlijkst uitziende man de lootjes in handen, die er vervolgens zijn eigen lot er uittrekt, grote hilariteit dus. Al met al was het een gezellig dagje relaxed vissen met een leuke groep vissers. Evenementen commissie weer bedankt voor de gezellige dag, we hebben er weer van genoten. Marcel Adriaans nog bedankt voor het restant aas.

Vis greetz,

Willem#1168

4 opmerkingen:

  1. Hallo Willem

    Zo zie je maar weer dat een "wedstrijd " ook heel relaxt kan verlopen en het plezier is er niet minder om. Je had nog van plaats kunnen wisselen want zelfs die is niet vast gelegd bij een evenement.
    Evenementen zijn ook ideale omstandigheden voor beginnende of niet wedstrijd ingestelde vissers want alleen de grootste telt en verder is het alleen maar gezellig vissen met elkaar zelfs de patrouillerende agent kon hartelijk om lachen.
    Mocht zelf een 17 tal vissen vangen waaronder 6 tongen , 5 wijtingen en 6 botten waarvan het merendeel maats.

    Tot een volgende evenement of aan de waterkant.

    Herman#1306

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herman,

      Heb het nog wel overwogen om verder op te schuiven naar links, maar ja 1 vis met de grootste maat kan overal vandaan komen. In ieder geval was het een relaxte sessie zo met voor sommige mooie aantallen. Ook leuk dat er behoorlijk tong gevangen werd, een stek om te onthouden, ik weet nu waar ik moet gaan zitten ;-).
      Bedankt voor je reactie en wie zien mekaar weer.

      Vis greetz,

      Willem#1168

      Verwijderen
  2. Leuk jongens, Ik heb de vangsten met veel plezier gelezen. Daar doen we het toch voor? Gezellig aan de waterkant en een vissie vangen? Ik had graag komen kijken en meevissen. Maar ik had een andere missie, zie de vangsten op de eurovissers site :-). Gr Ed NB leuk om je ook te zien op FB.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Ed,

      Bedankt voor je bericht. Ja weer een nieuw medium, wel leuk om te zien waar iedereen mee bezig is. P.s. tijdens de laatste wedstrijd heb je me een restantje aas meegegeven in een plastic zakje daar zat nog een zakje met haakjes in, neem het volgende keer mee voor je.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen