maandag 30 maart 2015

vangstberichten: zondag 29 maart 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 3e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee versus de Zeenaald, de planning was het strand, alleen de harde wind (er staat een harde wzw-wind van 6 bft oplopend naar 7 bft met stoten naar 9 bft, temperatuur 8 °C, regen ) gooit "roet in het eten" en dus wijken we uit naar de Dintelhaven breed. In "de stormvogel" trek ik balletje 26 en mag het proberen een stuk achter "het pomphuis". Om 09:00 uur starten we met 22 vissers van Ter Heijde, hoeveel er van de Zeenaald meedoen weet ik niet.

In eerste instantie start ik met de 4,50 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, maar al snel blijkt de molen "naar z'n grootje" te zijn een geluid als een ouderwetse koffiemolen en de lijn nog maar op 1 punt opspoelen, vist niet erg lekker. Dus neem ik de  4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 20,5\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen van afhouders, t\m wappers met drijvers, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik\zager of een combinatie hiervan tommy lood 150 ~ 160 gram.

Veel gebeurd er niet, het lijkt wel of er geen vis meer zit in de Dintelhaven. Na een uur komt er iemand langs dat er tot nu toe 3 grondels en 1 botje zijn gevangen bij de nummers achter het pomp huis, niet al te best dus. Ver weg, dichtbij, slepen het lukt me niet om een visje te kunnen scoren, ook wapperlijnen met drijvertjes leveren niets op. Om 12:00 uur houden we ermee op, want bij de Zeenaald houden ze van korte wedstrijden.

De uitslag van Ter Heijde:

Vak A: 1e en 1e overall Ed van Zanten 2 vissen (40 cm), 2e Kees van Diepstraten 1 vis (26 cm) en 3e Bert Heukels 1 vis (14 cm).
Vak B: 1e Rene Olsthoorn 1 vis (33 cm), 2e Jan Groot 1 vis (30 cm), 3e John Duynisveld 1 vis (29 cm). Mannen gefeliciteerd!

(Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :



Van de Zeenaald heb ik geen uitslag maar ze hebben wel de wisselbeker gewonnen, proficiat hiermee.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    We zijn daar weggestuurd door de BP. Zodoende eerder gestopt. We waren in ieder geval lekker vroeg thuis. Het as bar en boos.

    Groetjes Herbert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herbert,

      Ok, ik zag wel dat er controle langs kwam, maar wist niet dat we daardoor moesten stoppen. Was een moeilijke visserij, kwam erg weinig vis naar boven. Hopelijk is de volgende weer beter, altijd leuker als iedereen wat vangt. Bedankt voor je reactie.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen