maandag 23 februari 2015

vangstberichten: zondag 22 februari 2015



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 2e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee. In "de Viskeet" krijg ik na het gebruikelijke gratis bakkie koffie of thee steknummer 31 toebedeeld. Er is een aardige opkomst, dus er wordt dit keer met 2 platte karren gereden naar "de Zandmotor". Er staat een wzw-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft en draaiend naar zw, temperatuur 5 °C, zonnig, hw HvH 05:15 uur (+120 cm), lw 13:25 uur (-95 cm), (± 215 cm). Om 09:00 uur krijgen we het sein om te mogen beginnen. En starten 29 deelnemers op zoek naar de vis. Zelf heb ik er weinig vertrouwen in, na vorige week geen visje eruit kunnen slepen vraag ik me af of ze bij laag water wel te vangen zijn, of zou vorige week het omslagpunt geweest zijn en wordt het vanaf nu alleen maar beter?

Ik start met de 4,50 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 160 gram. 09:35 uur vang ik een mooie bot maar niets vergeleken bij de bot van 44 cm die Ron Koppe links van me eruit haalt. Maar mooi, er zit vis die te vangen is.



Om 10:25 uur vindt Ron het nodig om er eens een doublet uit te trekken van 36 en 38 cm. Tegen zoveel "visvanggeweld" is weinig kruid gewassen.



11:17 uur komt er een klein botje bij en 11:49 uur een mooie van 35 cm, dat had ik even nodig ;-).



En tot nu toe heb ik een 3e plaats in het vak, maar een wedstrijd is pas afgelopen tot het hoornsignaal schalt. In de laatse draai vangt Wim Holstein nog een doublet botten en Paul van Boheemen vangt er ook nog één en beide gaan me voorbij omdat er bij mij niets aan zit. Jammer, maar een andere keer is het weer andersom. Toch weer een leuke wedstrijd op "de Zandmotor".

Vak A: 1e en 1e overall, Han van de Lek 6 vissen (164 cm), 2e Martin van der Drift 4 vissen (129 cm), 3e Arjan van Velzen 2 vissen (71 cm).
Vak B: 1e Ron Koppe 3 vissen (118 cm), 2e Kees van Diepstraten 3 vissen (89 cm), 3e Wim Holstein 3 vissen (88 cm). Mannen gefeliciteerd!

De Uitslag (Gebruik Ctrl + scrollmuis om bericht groter te maken) :



Bij de tombola, win ik nog een plantje.



Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Aangezien zeevissen.com is opgehouden te bestaan, ben ik met mn pa lid geworden van deze club.
    Afgelopen zondag meegedaan,...prettig als je met twee trekkers naar de zandmotor gereden kan worden.

    Ik had uiteindelijk 3 botten, totaal 70 cm.
    Buurman Martin van de Drift ving al een baarsje van 24 cm!

    Willem nog thxs voor het lenen van een jas.

    Gr, Arno

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Arno,

      Gezellig man, spreken we wel voor de volgende keer af dat ik boven je eindig in de uitslag en niet andersom ;-). Eigenlijk waren er 30, Corne als gastvisser is niet in de uitslag opgenomen. Ed van Zanten had ook een zeebaarsje van 21 cm. Is goed, een andere keer kom ik jou wat lenen, wil nog weleens wat vergeten ;-). Tot de volgende!

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Hoi Arno
    Welkom bij de club !! Ben even uit de roulatie zoals je weet maar hoop toch
    wat wedstrijden met je te vissen dit jaar ! Ik hoop wel dat je een muts op had
    anders was het wel erg koud , aardig van Willem dat hij je een jas heeft geleend
    hij valt best wel mee als je hem wat betere kent en de Zandmotor is zijn tweede
    verblijfplaats dus hij kan je er alles over vertellen !!

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Jan,

      Hoop dat je snel weer aan de waterkant staat, zonder een been in het gips. Er valt nog genoeg te ontdekken op "de Zandmotor". Eigenlijk best wel een mooie stek om een topcompetitie te vissen ;-).

      Vis greetz,

      Willem

      Vis greetz,

      Verwijderen