maandag 9 februari 2015

vangstberichten: maandag 09 februari 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas opmaken aan het Noordzeekanaal. Er staat een nw-wind van 4 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 5 °C, motregen wat op het einde van de sessie overgaat in regen. Om 15:15 uur start ik met de 4,60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi-metalen afhouders, haakje f31\8, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 140 ~150 gram. Na een kwartier volgt de 4,50 meter Hiro Dream Surf met een dito uitrusting.

15:46 uur de eerste tikjes een wijtingkje, 16:20 uur een dikke bot.Ik krijg nog twee keer wat tikken maar bij het binnen draaien zit er niets aan. 16:44 uur volgt er weer een wijtingkje. 16:59 uur nog eentje.Naarmate het donkerder wordt houd het helemaal op. Om 19:00 uur ruim ik op, bij het binnen draaien heb ik nog een zware draai en knapt m'n lijn. 4 visjes, het is nog niet wat het wezen moet met het Noordzeekanaal. Toch weer even "lekker" d'r uit geweest.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  tegenwoordig zijn de moderne lijnen sterker.
  Toch heb ik nooit dunner nylon lijn gebruikt dan 27/100 met het vissen in het NH kanaal.

  Ook zelfs dat kan breken tijdens het binnen draaien, altijd kans dat je lijn ergens op de bodem blijft haken natuurlijk.

  Wel jammer dat de lijn brak, toch even uit geweest.

  Groet John. (WJA)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha John,

  Ja was pech, er is vermoedelijk vuil door de zuiging van een groot schip wat langs kwam in de lijn terecht gekomen. Inderdaad was leuk om daar weer eens te proberen. Bedankt voor je bericht.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen