zaterdag 3 januari 2015

vangstberichten: zaterdag 03 januari 2015Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik vissen aan het Noordzeekanaal, de zagers van vorige week lagen nog in de schuur, in een uitstekende conditie alsof ze vers waren. Dat nodige toch wel uit voor de eerste sessie in het nieuwe jaar. Overigens een goede gezondheid toegewenst voor een ieder, want zolang je gezond bent kun je blijven vissen en dat leidt dan weer tot een stukje levensvreugde, niet bepaald onbelangrijk. Bij aankomst zitten er toch een aantal vissers, maar de vangsten zijn niet echt denderend en de meeste zijn net bezig om op te ruimen. Ik start om 16:05 uur met de 4,50 meter Tubertini feeder, hoofdlijn 25\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn flexi metalen afhouders haakje f31\8 gevuld met een zager\slik of een combinatie hiervan, tommy lood 140 gram. Na een kwartiertje volgt de 4,60 meter NBS Tornado stok, hoofdlijn 22\100 mm nylon, etc etc.

Er staat een nw-wind van 3 bft langzaam oplopend naar 4 bft met stoten van 5 bft, 4 °C, af en toe wat motregen. Het eerste uur gebeurt er niets, geen tikje te bespeuren. Het lijkt wel of het uitgestorven is daar beneden. Het tweede uur krijg ik tweemaal een klein tikje op de feeder maar er hangt niets aan. Bij aas controle van de NBS stok heb ik een zware draai maar geen vis ik haal een oude onderlijn met lood en een stukje koraal, lijkt het wel naar boven. Op de feeder heb ik ook nog een zwaardere draai maar weer geen vis het is een stuk plastic wat om de lijn heengeslagen is.

Om 19:00 uur besluit ik op te ruimen, en wonder boven wonder zit er op de feeder een bot, en ook op de NBS stok zit een visje, een scholletje. Het leek er niet in te zitten, maar op het nippertje ben ik van de 0 af.Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Hallo Willem,

  Das niet veel dan in het wisselende NZK.
  De beste wensen voor 2015 met mooie vangsten!!

  Grt John

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha John,

  Nee inderdaad viel wat tegen. Dank je voor jou ook. Trouwens nog gefeliciteerd met je plaatsing in de Nationale Selectie, toch knap de eerste wedstrijd ook een 0 gevist en dan zo terug komen. Netjes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  het was dus niet echt aardig met de vangsten maar toch van de 0 af.
  Als de winter zo mild blijft, dan kan je zomaar tong vangen in februari ;-)

  En nog de beste wensen voor 2015.

  Groet John.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha John,

   Nee, volgende keer maar weer beter. Zou leuk zijn als het in Januari al gebeurd ;-). De beste wensen John!

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen