dinsdag 16 december 2014

vangstberichten: zondag 14 december 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 12e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee en we vissen dit keer op "de Zandmotor". Na het gebruikelijke gratis "bakkie" koffie of thee in "de Viskeet" krijg ik steknummer 4 toebedeeld en vertrekken we met 26 man op "de platte kar" naar "de Zandmotor". En we vissen dit keer met 2 hengels. Er staat een harde zzw-wind van 5 bft, temperatuur 6 °C, hw Sch. 08:00 uur (86 cm), lw 15:45 uur (-67 cm). Jammer genoeg is steknummer 4 aan de zijkant van "de Zandmotor" en niet op het diepere gedeelte verderop, maar goed dat is de loting en daar moet je het mee doen. Ik besluit lekker op m'n gemakie te vissen, een hoorn signaal hoor ik niet maar de meeste gooien om 09:10 uur in dus dat doe ik ook maar.

Ik start met de 4,60 meter NBS Tornado, hoofdlijn 25\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, afgewisseld met metalen afhouders, haakje f31\8 ~ f314\8, gevuld met een pier, zager, slik of een combinatie hiervan, geankerd lood in het begin 170 gram maar dat loopt weg dus verhoog ik naar 190 gram. Dat blijft ook niet altijd liggen, maar naarmate het water zakt wordt de stroming iets minder. Als tweede stok zet ik de Hiro Dream surf erbij, hoofdlijn 22\100 mm nylon, met een dito uitrusting, etc, etc.

Heel toevallig staat Arnold Talmon weer naast me aan de rechterkant, dat is geloof ik al de 3e keer op rij. Links van Roel Kranenburg een "ouwe rot" in het vak, tenminste als je hengelsport een vak kan noemen. In ieder geval bij wijze van spreken dan. De stroming is ontiegelijk en het is erg moeilijk om te ankeren, menig lijntje komt er in de "klit" ondanks de 20 meter die er tussen twee steknummers zit. Bij mij in de buurt wordt er in de begin periode niets gevangen, een aantal nummers verder naar rechts is het wel raak. Uiteindelijk vangt Arnold een tarbotje van 7 cm een 1 punter dus (vis onder de 10 cm, wat voor 1 cm telt).

Om 12:17 uur vang ik een botje van 17 wedstrijdcentimeters en ben ik van de 0 af.



Verderop links van me wordt er ook een bot gevangen en wat later vangt Roel Kranenburg een "mooie" bot van 33 cm. Even over 13:00 uur  beginnen de meeste op te ruimen en heb ik weer geen eindsignaal gehoord. Maar goed, nog even lekker uitgewaaid.

Uiteindelijk blijkt "gastvisser" Gilles Traas het potje te hebben gewonnen en neemt ook nog eens de kanjerpot mee naar huis door de grootste vis te vangen een bot van 43 cm. Gefeliciteerd Gilles! Teun Moor en Paul van Boheemen vangen beide dezelfde vis met 2 haken in de bek, een bot van 39 cm, hij wordt bij beiden geteld. Ook dit keer heb ik bij de tombola niets en krijg ik van Jan Groenenwegen zijn prijzen, waarvoor nogmaals dank.



De voorlopige uitslag:

Vak A: 1e Ed van Zanten 8 vissen (176 cm), 2e Rob de Blois 5 vissen (146 cm), 3e Brian van de Ploeg 5 vissen (104 cm).
Vak B: 1e Joop Schildknegt 5 vissen (146 cm), 2e Teun Moor 4 vissen (125 cm), 3e Paul van Boheemen 3 vissen (95 cm). Mannen gefeliciteerd!



De einduitslag Ter Heijde aan Zee 2014:




Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten