maandag 6 oktober 2014

vangstberichten: zondag 05 oktober 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met het open federatie kampioenschap van Sportvisserij MidWestNederland aan het strand van Wijk aan Zee. Een mooie oefening, omdat ik hier over 1 week weer vis in de Penn competitie samen het met het Zeevisteam Westland. Er staat een n-wind van 4 bft daalend naar 3 bft, temperatuur 15 °C, in het begin fris wat later toch nog een zonnetje, lw IJmuiden 09:56 uur (-51 cm), hw 13:50 uur (+81 cm), (± 132 cm).

Het is verzamelen in Cafe de Zon, waar ik wedstrijdkaart B33 krijg toebedeeld. Het is gratis parkeren op de grote parkeerplaats en van daaruit sjok ik met m'n spullen het strand op, 3 plaatsen naar rechts vanuit de opgang is m'n stek al, mooi. Het vervelende is dat er een staand wand geplaatst is, ik kan er nog net naast vissen m'n buurman rechts al niet meer, 1 stek valt er weg, doordat deze een andere plaats krijgt toebedeeld. Het grappige is dat er een zeehond bij zit die alle vis er aan het uit eten is, er is als het ware een voerbak voor hem neergezet ;-).

Om 10:00 uur mogen we beginnen, ik start met de 4,5 meter NBS Tornado, hoofdlijn 22\100mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier\slik of een combinatie hiervan, 175 gram ongeankerd blijft niet liggen er staat een behoorlijke stroming dus ik schakel over op 170 ~ 190 gram geankerd.

Veel gebeurd er niet en het blijkt een taaie visserij te zijn. Na zo'n 2 uur blijken er bij mij in de buurt nog maar 2 visjes gevangen te zijn. Verderop zo'n 3 a 4 plaatsen naar rechts worden er wat kleine botjes van rond de 8 cm gevangen in een mui en ik besluit af te wisselen met de Tuberini feeder om het strak onder de kant te proberen. Maar ook dat mag niet baten.

M'n buurman rechts vangt richting de mui een klein botje en wat later nog een tarbotje. Links naast me wordt een 20+ bot gevangen, geluk roept m'n buurman. Ik blijf hopen tot het eindsignaal maar deze keer werkt er niets ;-(. 1 lichtpuntje, statistisch gezien wordt de kans dat ik volgende week weer een 0 vis weer wat kleiner ;-). Laten we het hopen.

1e is geworden: Jim Sonnenschein 12 vissen (128 cm), 2e Pim Troost 6 vissen (112 cm), 3e Dennis Ooyendijk 6 vissen (104 cm), 4e Peter van Dam 5 vissen (74 cm), 5e Johan Rombout 4 vissen (42 cm).

1e korps Ahoy 1 25 punten (341 cm), 2e Vriendenteam 31 punten (242 cm), 3e Eagle Zeevisteam 47 punten (204 cm).

Iedereen weer van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!







Vis greetz,

Willem




2 opmerkingen:

  1. Je hebt gelijk Willem hoogtepunt en dieptepunt in 1 weekend en het was inderdaad geluk die ene bot volgende week meer succes je rechter buurman Harry

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Harry,

      Leuk dat je reageert, ik vond het een moeilijke visserij, vooral om te bepalen waar je nu het slimste kon vissen. Bedankt en hopelijk heb ik dan meer succes.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen