zondag 1 juni 2014

Teken voor de toekomst van onze Hengelsport!

Beste hengelsportvrienden en -vriendinnen,
 
We zijn goed op weg met onze actie tegen de ongereguleerde nettenvisserij.  De petitie begint te leven! En zoals u weet… een goed begin is het halve werk! Dankzij jullie heeft de link naar de petitie zich razendsnel verspreid. Hartelijk dank daarvoor!
Maar.. van de 500.000 sportvissers in Nederland heeft slechts 0,3% de petitie getekend ( 1460), dit moet zeker 10% worden om door de politiek gehoord te worden!
 
Daarom mag onze aandacht nu niet verslappen. Integendeel, er zijn nog steeds een héleboel sportvissers die absoluut geen idee hebben wat er zich afspeelt op de mooiste grote wateren van ons land.
Om van de politiek nog maar te zwijgen. Daar leeft bij velen nog steeds het romantische beeld van de visserman, die voor dag en dauw het water op roeit om zijn ambachtelijke werk uit te oefenen. Wij weten dat de realiteit níet zo fraai is. Als er niets gebeurt, zijn we straks voor onze hobby aangewezen op kleine afgesloten vijvers. Weg vrijheid,  weg avontuur van het grote water, weg …  een  stuk levensgeluk!
Van de 500.000 sportvissers in Nederland heeft slechts 0,3% de petitie getekend, dit moet zeker 10% worden om door de politiek gehoord te worden!
Daarom moeten we écht massaal van ons laten horen. Dus doen  we een beroep op jullie!  “Spread the News” op alle mogelijke manieren en DEEL de berichtpagina’s via de social media.
Onze website  www.NLFishing.nl   staat open voor alle informatie gerelateerd aan de beroeps visserij in het beneden rivieren gebied.  Ons belangrijkste wapen is het opbouwen van een dossier, opdat we de samenleving kunnen laten zien wat er aan de hand is. Mochten jullie misstanden tegenkomen, leg het vast.  Neem foto’s , maak filmpjes en maak er een kort verslag bij, inclusief, datum, tijdstip enz. Plaats dit vervolgens zelf op NL Fishing of op onze Facebook pagina!
 
Wellicht ten overvloede, maar toch:  gedraag je op het water altijd waardig. Ga niet in discussie, ga confrontaties uit de weg en belemmer niemand in het uitoefenen van waar hij mee bezig is.
En laat ook zien hoe mooi de sportvisserij in het benedenrivieren gebied kan zijn door het plaatsen van foto’s , video’s en verslagen. Promoot de sportvisserij.  Daarmee laten we zien hoe waardevol het is  om ervoor te knokken! 
 
Met vriendelijke visgroeten,
NL Fishing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten