maandag 7 april 2014

vangstberichten: zondag 06 april 2014



Hallo vis vrienden,

Vandaag vissen we de 4e competitie wedstrijd van Ter Heijde aan Zee en dit keer samen met de politie. In "de Viskeet" krijg ik steknummer 8 toebedeeld met gelijk een meetbeurt erbij. Met 29 man voor Ter Heijde en 10 man van de politie rijden we met 2 platte karren richting 's Gravenzande. Er staat een zw wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, een enkel regen buitje, 12 °C, Hw HvH 08:00 uur (+112 cm), lw 14:20 uur (-66 cm), (± 178 cm).

Ik start met m'n nieuwe NBS stok van 4.60 meter, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\10 ~f314\8, gevuld met een pier\zager\slik of een combinatie hiervan tommy lood 160 gram. Om 09:00 uur mogen we beginnen, maar het is huilen met de pet op, er komt nergens vis naar boven. Wat voor afstand ik ook probeer, het wil niet lukken als ik links en rechts na één uur ga informeren blijkt het overal hetzelfde te zijn.

Uiteindelijk blijkt Jan Groenewegen op nummer 3 een schitterende vroege zeebaars gevangen te hebben van 42 cm. Lekker Jan Goudvink, je kan het nog, meteen een mooie opsteker voor de voorselectie.



Roel Kranenburg vangt een bot van 37 cm, net niet goed genoeg voor de kanjerpot. En een enkeling vangt een klein botje. Paul van Boheemen heeft net de pech dat zijn gevangen botje op de rand van water en zand van de haak valt en voordat ie hem kan pakken het hazenpad kiest. Pech voor Paul dus, maar ik zeg liever nu dan bij de voorselectie, want dat kun je dan helemaal niet gebruiken. Even later vangt Koos v/d Stap rechts naast me een botje van 13 cm.

Na 4 uur vissen zijn er bij Ter Heijde aan Zee 8 man met vis, 21 nullen dus. De politie heeft het verhoudingsgewijs beter gedaan en wint van Ter Heijde aan Zee. Het is dus nog steeds sprokkelen geblazen voor een visje.

De uitslag:

vak A: 1e Jan Groenewegen 1 vis (42 cm) (Goudvink en overall winnaar levert hem 60 euro op (kanjerpot + vakprijs), 2e Hans v/d Berg / Kees v Diepstraten  1 vis (14 cm).

vak B:  1e Roel Kranenburg 1 vis (37 cm), 2e Bert Heukels 1 vis (16 cm), 3e Bert Klein \ Jim Sonneschein 1 vis 14 cm. Mannen gefeliciteerd!



Bij de tombola heb ik meer geluk en win een plant en een bak met verse groenten en fruit, van Paul krijg ik nog een pak blikjes cola waarvoor nogmaals dank.



Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. goh Willem, dat houdt niet over zeg..!
    Zitten we tussen 2 seizoenen of is de vis op :-( ...
    veel succes de volgende keer hoor!
    Kees Wijntjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Kees,

    Ja het is nog niet best. Ben benieuwd a.s. zaterdag met de voorselectie voor het N.K. In iedergeval weer kans op zeebaars ;-).
    Bedankt!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,

    Succes zaterdag ook met het team! Ben benieuwd wat daar in het midden gebeurt!

    Groetjes Herbert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Herbert,

      Bedankt! Hoop niet dat het net zo'n drama wordt als vorig jaar met een enkel visje. Morgen nog maar even kijken of er wat te vangen valt en dan zien we het zaterdag wel.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen