dinsdag 15 mei 2012

vangstberichten: maandag 14 mei 2012Hallo vis vrienden,

En nog steeds heb ik aas over, dus maar weer naar "de Zandmotor". Bij aankomst valt het meteen op, de grote groep visdiefjes zijn verdwenen, nog een paar solitaire exemplaren vliegen er rond afentoe duikend in de golven. Er staat een iets hardere wind, zw-wind van 5 bft, temperatuur 11 °C, afentoe een flauw zonnetje, lw Sch 19:06 uur, hw 23:36 uur.

Ik maak nog even een foto van het toekomstige NK2012 gebied Kijkduin, de eerste paar kilometer vanaf de zandmotor op de meeste plekken een en al onwaadbare zwin (boven knie hoogte) met daarachter zandbanken van een paar honderd meter. Ben benieuw hoe sportvisserij Nederland dat gaat oplossen? Of zou je mogen fierljeppen, ook geinig 2 sporten tegelijk combineren, een soort biathlon ;-).Rond 16:30 uur gaat de 1e hengel erin de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\6 gevuld met een piertje\slik\zager\mesheft, geankerd lood 170 gram want de stroming is een stuk heftiger dan gisteren. Een kwartier later zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon met een tapse voorslag, dito onderlijn, etc, etc. De eerste draai levert me niets op alleen maar kleefvuil op de lijn, ik kan niet eens meer binnen draaien maar moet naar achteren lopen met m'n hengel om de lijn op het strand te krijgen.

Bij de 2e hengel is het hetzelfde. Vervolgens ben ik zo'n 20 minuten per hengel bezig om de lijn weer schoon te krijgen. Wat een ramp er valt gewoon niet te vissen, eigenlijk wil ik opruimen en naar huis gaan, maar dan sta ik weer in een file, en daar wordt je ook niet vrolijk van. 17:12 uur al slepend achteruit lopend om de lijn  weer op het strand te krijgen zit er dan toch een wijtingkje en een bot aan.Door de hengels rechtop te zetten hoop ik minder vuil te pakken, maar het maakt weinig uit, bij elke draai zit er zo'n 40 meter kleefvuil aan wat je met je nagels eraf moet pulken. Gisteren was het nog te doen maar dit is "gekken werk".17:58 uur volgt er nog een mooie bot en om 18:30 uur bij het opruimen nog eentje.Met het meer niet vissen dan wel toch nog 4 vissen deze sessie. Hopelijk is het water de volgende keer weer schoon want dat vist toch een stuk lekkerder.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. Hoi, nog steeds hetzelfde met dat vuil afgelopen zaterdag was het in het A vak niet anders. Maar je hebt wel 4 vissen gevangen! Gr Piet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Piet,

   Ja in vak C viel het wel mee.Zondag een beetje op de Zandmotor, heb het idee dat het naar rechts weg drijft.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Locale media heeft het al over de flop van 70 miljoen over de zandmotor.
  Kunnen we toch nog gaan wadlopen in het westland.
  Mooie vangsten trouwens zondag en maandag in die korte tijd ,ga binnenkort toch ook maar eens vissen op het strand door die positieve vangsten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Herman#1306,

   Als je er een stukje lopen voor over hebt sta je daar prima, geen zeikende honden tegen je kist ;-) Hoop dat het vuil dan weg is.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 3. Hoi Willem,
  Waardeloos zeg,al dat kleefvuil.Maar wat een partij vis heb je gevangen zeg,vooral zondag dan.Binnenkort ga ik met warmer weer die zandmotor eens verkennen,ik kan me er geen voorstelling van maken met binnenmeer en geulen. Ik zie heel erg uit naar het verslag van Leo z'n kweekzagerbak.

  Groetjes Maup.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maup,

   Ja met dat vuil vis je niet echt lekker, er zit veel vis op de Zandmotor. Het binnemeer is nu weer groter geworden en er zijn veel surfers op bezig. Leo zijn verslag duurt nog even hij gaat eerst een nieuwe site voor de Zeebaars maken waar het verslag op komt te staan, is inderdaad kikken, je eigen zagers kweken.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen