maandag 2 april 2012

vangstberichten: maandag 02 april 2012Hallo vis vrienden,

Met het overgebleven aas van afgelopen wedstrijd ga ik het Noordzeekanaal maar weer eens checken. Er staat een zw-wind van zo'n 3 bft, temperatuur 10 °C, droog. Als ik aankom staat er 1 visser, inmiddels een bekende de visser uit de Betuwe. Hij staat vanaf 12:00 uur en haal net z'n 4e vis eruit een maatse wijting, wild is het niet zegt hij afentoe een tikje. Ok, proberen maar.

Rond 15:30 uur gaat de 1e hengel erin de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier, zager of slik of een combinatie daarvan,steel lood 150 gram. Meteen in het begin zie ik wat tikjes maar ze aazen weer voorzichtig, en het houd al snel op, wat later als er een boot voorbij komt toch wat doorbuigers maar bij het binnen draaien niets eraan.

Na zo'n 20 minuten zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, dito aas, tommy lood 150 gram. 17:10 leven op de feeder en ik draai een bot naar binnen. Om 18:04 uur heeft de visser uit de betuwe een leuke draai een doubletje. 18:32 uur volgt er nog een steenbolk van ver aan lange wapperlijnen. Tony van Zeevistips komt ook nog even langs.
19:02 uur nog een botje, weinig aanbeten en lang wachten, afentoe zijn er wel weer groepen harders te zien die de stenen afgrazen. 19:37 uur weer een paar tikken op de feeder en naarmate de vis dichterbij komt gaat het zwaarder, het blijkt een maatse gul te zijn van 38,5 cm. En dat zijn leuke visjes om eruit te draaien op de feeder.Om 20:15 uur ruim ik op en ga naar huis. Veel was het niet, maar in iedergeval weer wat gevangen.

Vis greetz,

Willem

10 opmerkingen:

 1. Hallo Willem.
  Wie is die blinde visser ?
  Groeten uit de Betuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, die blinde visser, wist ze qwa aantallen ze er nog aardig uit te halen, dus zo blind was ie niet ;-)

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 2. Hey,

  Jouw hengel-ogen zullen ook geen tijd krijgen om te roesten!!

  Toch weer lekker bezig geweest Willem. Jammer van een zaterdag maarja, dat was over de hele linie slecht. En er zijn nog wat wedstrijden te gaan dus kan er echt nog van alles veranderen.
  Maar idd er mag wat meer vis onder de kant komen wat mij betreft. Echte aantallen worden er momenteel nergens gevangen.
  Vis je de nacht van 's-Gravezande nog mee? dat is voor jou een eitje :)
  Ben wel benieuwd wat er bij de selectie gevangen gaat worden; dat is al over 2 weken...

  Vangse,

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha die willem,
   Hier even een berichtje vanuit Harderwijk.
   Afgelopen zaterdag (31mrt. 15:30uur) begonnen met m'n zwager bij de bankie's(zoals jullie dat noemen toch?). Enneuh, zo te zien aan de foto is dat recht tegenover jou stekkie!
   We mogen denk ik niet klagen. Tot 00:30uur gevist met als resultaat, . . . . een 15-tal vissen. Waaronder een 2-tal torretjes? (resp. 30 en 33 cm), een bot van 32 cm, een steenbolk van 23 cm, een meuntje van 8 cm (ook knap!), 9 stuks (Charly)wijting variƫrend van 15 tot 27 cm., en als klap op de vuurpijl . . . . . . een hele tong van 23 cm. (z'n eerste ooit en wat een strijd aan de hengel!!) voor m'n zwager!.
   Nu had ik al begrepen dat de avond/nachtvisserij aan banden ligt, maar daar hadden we (gelukkig) geen last mee. (3 stuks in 't donker!)

   Groet,

   Flipper!

   Verwijderen
  2. Hoi Leo,

   Een druk programma dit jaar, ik moet gaan inplannen op de kalender anders heb je kans dat ik er 1 vergeet. Moet nog ff kijken, welke wedstrijd uitkomt en welke niet. Ja, iedereen is wel benieuwd, gaat het een wedstrijd worden met regelmatig vis of ben je door met 2 a 3 botjes ?

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
  3. Ha Flipper,

   Klopt is de overkant, daar heb ik nog niet gevist. Dat zijn leuke aantallen. En de eerste tongen, mooi man. Je hebt geluk gehad dat je geen controle hebt gehad, er schijnt een behoorlijke bekeuring tegenover te staan.Wel heb ik begrepen dat ze ermee bezig zijn om het nachtvissen vrij te geven voor het hele jaar.

   Vis greetz,

   Willem

   Verwijderen
 3. Hallo willem

  Mag je berichten over je vis sessies graag lezen.
  Hier staat het een en ander over het nachtvissen wat
  is gewijzigd per 1 maart 2012 evenals de minumum vislengte van zoute vis in het "zoete" water.

  http://www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/actueel/3540/wijziging_visserijregels_per_1_maart_2012.html


  herman#1306

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Herman,

  Leuk om te horen, bedankt. Goed nieuws, alleen als ik het goed begrijp is de wet er nog niet door en verwachten ze nu dat het ergens in mei wordt.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen