zondag 25 maart 2012

vangstberichten: zondag 25 maart 2012Hallo vis vrienden,

Weer veels te veel aas gekocht natuurlijk, maar ja je zal eens zonder zitten, net als de vis begint te bijten. Zodoende nog maar een vissessie belegd dit keer aan het Noordzeekanaal. Er staat een no-wind van 3 bft, temperatuur 8 °C, zonnig. 16:45 uur start ik met de heavy feeder, hoofdlijn 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een pier, slik of zager, tommy lood 150 gram. Een half uurtje later zet ik m'n 2e hengel erbij, de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn 20,4 mm nylon met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijn haakje ls5013f\6, dito aas, steel lood 150 gram.

Op de feeder krijg ik wat voorzichtige tikjes maar echt doorbijten is er niet bij, bij het binnen draaien zit er dan ook niets aan. 17:31 uur een paar duidelijke tikken op de 4,5 meter stok met nylon en er komt een gulletje naar boven, mooi gehaakt en hij zwemt weer keurig weg nadat ie rustig is terug gezet. 17:38 uur  een aantal mooie doorbuigers op de feeder met gevlochtenlijn en er komt een doubletje aan van een maatse wijting samen met een bot.Regelmatig zie ik groepjes harders die vlak vooraan op de stenen het mos aan het schrapen zijn, nog geen 5 meter uit de kant, een mooi gezicht eindelijk weer wat leven in het water. 17:55 uur weer een paar leuke doorbuigers op de feeder een doubletje van een botje met een zeebaarsje. 18:19 uur een schar van 22 cm, die mag weer zwemmen.Er zijn weer periode's van lange tijd niets en dan opeens weer wat aanbeten. 19:07 uur een wijtingkje en 19:47 uur een bot.Om 20:00 uur ruim ik op, bij het indraaien van de feeder heb ik ook nog een zware draai, jammergenoeg schiet "het" eraf. Eindelijk weer eens wat verschillende soorten gevangen, totaal vang ik deze sessie 8 vissen, 2 wijting(kjes) (1 maats), 3 botten\botjes, 1 zeebaarsje , 1 schar en 1 gulletje.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  een mooie verzameling vissoorten. Nog even dan kan je een andere platvis aan toevoegen. Hopelijk vang je a.s zaterdag ook goed.

  Grt John.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Willem ,

  Heel herkenbaar , dat teveel aas hebben en de angst met te weinig te zitten als de vis lekker bijt hahaha .Ik heb ook een aantal stekken afgevist de afgelopen week , vanaf de kering HVH tot aan de maasboulevard van Schiedam overal was het slecht. Er zit al wel ietsjes meer vis maar het is nog niet wild. Hopelijk zet de temperatuur lekker door en dan komen de botten wel weer. Vind je de Waterweg niet leuk? De vis daar is meestal toch wel van een leuker formaat als het NZK. Wel een leuke zeebaars ,hopelijk komt de tong ook snel!

  Gr Marciano

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John,

  Ik hoop het ook, maar meer als je best kun je niet doen.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marciano,

  In het begin heb ik wel regelmatig aan de waterweg gevist. Maar vaak een hoop materiaal kwijt geraakt. Het liefst vis ik toch aan het strand en het NZK als de tong er zit.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen