zaterdag 24 maart 2012

vangstberichten: zaterdag 24 maart 2012Hallo vis vrienden,

Lekker weer, een zonnetje, weinig wind. Het strand van Ter Heijde maar weer een keer, hier moet het tenslotte gebeuren met de voorselectie van het NK. Ff aas gehaald bij Avicentra in Monster, pieren, slikken en zagers. Bij Molenslag erop en proberen maar. Er staat een n-no wind van 3 a 4 bft, temperatuur 9 °C daalend naar 5 °C, hw HvH 15:58 uur, lw 00:06 uur op 25-03-2012. Om even over 16:00 uur start ik met de de heavy feeder, hoofdlijn nylon 20,5 mm met een nylon tapse voorslag, diverse onderlijnen, gevuld met een slikje\pier of zager, 150 gram lood.

Er gebeurd weinig, het aas komt er gewoon weer uit zoals het er in gegaan is, dus na een half uurtje zet ik m'n 2e hengel erbij de 5 meter stok. Ik probeer de vis te zoeken op diverse afstanden, maar geen teken van leven onder water. Toch zou het moeten kunnen, vorig jaar op 19 april tijdens de voorselectie zat er toch redelijk vis, alleen was "de Zandmotor" nog niet voltooid. Maar nu geen stootje en geen vreterij van krab of garnaal.

En zo blijft het, inmiddels komen er wat andere vissers de boel verkennen en 19:20 uur begint het fris te worden en besluit ik op te ruimen. Bij het binnen draaien van de feeder met nylon, voel ik wat weerstand, warempel, er zit een botje aan ;-). Er zit vis maar nog steeds "matigjes" aan het stand van Ter Heijde.Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Jammer Willem, maar wel een prachtige stek daar. Hopelijk straks weer op de zeebaars want die zouden daar toch moeten zitten straks.

  Gr, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees,

  Even voor de duidelijkheid, dit was het strand van Ter Heijde waar straks de voorselectie wordt gehouden voor het NK. De "zandmotor" waar het wat harder stroomt is inderdaad een potentieele zeebaarsstek, maar dat moeten we nog even afwachten ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem,
   Ik hou nu al van de zandmotor en ik wacht niks af,je hebt het beloofd.HiHI

   Grtz Maup.

   Verwijderen
 3. Hoi Maup,

  Dan zie ik je binnenkort wel op "de Zandmotor";-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen