maandag 5 maart 2012

vangstberichten: maandag 05 maart 2012Hallo vis vrienden,

Het restant aas van de afgelopen keer moet eraan geloven. De Mississippihaven maar weer eens proberen. Er staat een zo-wind van 4 a 5 bft, temperatuur 5 °C, droog, hw HvH 12:49 uur, lw 20:37 uur. De wind komt rechts schuin van voren en voelt behoorlijk koud aan, zeker als je je warmtebroek en thermolaarzen vergeten bent. Gelukkig is er altijd de auto nog. Dit keer ga ik voor het middenstuk, er staat nog geen visser dus ik heb alle keus. Rond 15:00 uur gaat de 1e hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn ultra kort met 2 haken om zover mogelijk te kunnen werpen, gevuld met een zager of een pier\slikje, tommy lood 150 gram. Net als ik de hengel heb neergezet krijg ik een paar mooie diepe doorbuigers. Bij het binnen draaien voel ik het al, een zware draai, jammergenoeg tikt de vis tegen een richel of whatever en schiet los. Maar een goed begin, gelijk beet, dus ik zie al een middag komen met een bak vol maatse wijting en een enkel gulletje.

Na 20 minuten zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc etc. Gek genoeg krijg ik geen enkele aanbeet meer, dus met 1 hengel wat dichterbij vissen om de vis te zoeken. Werkt ook niet, om 16:30 uur verplaats ik me naar het achterste stuk, dat daar hevig gevist wordt blijkt wel uit de rommel die er ligt, kranten met aas restanten en andere troep, jammer dat de "goede" vissers onder ons hierdoor zo'n slechte naam krijgen, kleine moeite om je troep mee te nemen, dacht ik zo. Ook hier is het niets, 18:11 uur een wijtingkje.En daar blijft het bij, om 18:30 uur ruim ik op en vertrek naar huis. Volgende keer beter.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hallo willem ,

  Het is heel slecht momenteel , ik heb maandagavond gestaan naast de kering aan de kant van maassluis.Ik kreeg door mijn verre worpen wel beet maar het was allemaal klein spul , kleine gulletjes ,torretjes en 2 maatse wijtingen.

  Zwakke stroming en matige verhoging en op het afgaande water kreeg ik de meeste beten. Ook weer zo vreemd. Ik zat echt diep in de vaargeul te vissen en alsnog zo slecht gevangen. 5 uurtjes gevist en 11 kleine vissen die allemaal weer zwemmen als t goed is.

  Het is in de waterweg iets beter als de afgelopen weken maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Ik denk dat het nog eventjes duurt voor de grotere Gullen terugkeren.

  Gr Marciano uit Den Haag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marciano,

  Bedankt voor je reaktie!. 11 vissen is toch nog redelijk in deze tijd, ook al zijn ze dan klein. Ja ik hoop dat het in april weer "leuk" vissen wordt.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen