zondag 12 februari 2012

vangstberichten: zondag 12 februari 2012



Hallo vis vrienden,

Dit keer vis ik de 2e competitie wedstrijd  van "de Eurovissers" op het strand van Ter Heijde, met 59 aanmeldingen (5 ovb= onder voor behoud) weer een druk bezette wedstrijd. Van te voren was al bekend dat er erg weinig vis te vangen was vanaf het strand. Dus ik dacht een speciale soepele onderlijn, met een klein lumokraaltje en een sequense op de haaklijn, gevuld met een stukje verse makreel en een piertje de truuk zou moeten zijn om toch dat ene botje zover te krijgen om bij mij in de haak te bijten.

Aangekomen in eetcafe La Vida, trek ik balletje no:16, een stukje links vanaf opgang molenslag. Er staat een zw-wind van zo'n 3 bft, temperatuur -4 °C langzaam oplopend naar -3 °C (volgens de thermometer bij de apotheker) , gewoon koud dus met  af en toe een sneeuwbui. Rond 09:00 uur gaat de heavy feeder erin, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een stukjes verse makreel en een piertje (die kwalitatief al weer sterk achteruit gegaan zijn). Tommy lood 150 gram.

Lang laten liggen en maar hopen op een paar tikjes van een botje of een andere vis. Maar de tijd verstrijkt en bij mij gebeurd er helemaal niets. Bij het binnen draaien voel ik voor het grootste gedeelte ribbels op de bodem en het schijnt dat de vis daar niet van houdt. Toch komt er hier en daar wat vis naar boven, bij sommige zelfs meer dan 1. Omdat het bij mij niet altijd goed gaat met de combinatie van medicijnen tegen hoge bloeddruk en de vrieskou wordt er gevraagd of het nog goed gaat. Goed om te weten dat er op me gelet wordt.

Om 13:00 uur  is het binnnen draaien, zonder een stootje gezien te hebben. Jammer maar helaas. Was alang weer blij dat het afgelopen was. De prijs voor de grootste vis en tevens kanjerpot een bot van 28 cm gaat naar Nico Teerds \ Rob Slingerland (was me niet even duidelijk of die bot van Rob nu 27 cm of 28 cm was). En de specimen prijs, een zandspiering van 16 cm gaat naar Kevin van der Toorn.

1e is geworden Nico Teerds, 3 vissen (62 cm), 2e Willem van Kempen 2 vissen (43 cm) en 3e Tom van de Pol 2 vissen (23 cm). Mannen gefeliciteerd!
Zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weeronder.

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2012.

Hopelijk zijn de temperaturen weer wat hoger en is er wat meer vis de volgende wedstrijd op het strand van Vlugtenburg op zaterdag 17 maart 2012.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

  1. Ha die Willem
    Dat was dus niet best een zondag zoals al was te verwachten .
    Wat ik de week er voor op face book zag waren er heel veel mensen
    die liever naar de Calland waren gingen en daar had je volgens mij ook
    wel meer gevangen maar naar aanleiding van vorig jaar ( verplaatsen van
    wedstrijden houd men zich nu strak aan het programma om gezeur te voorkomen ) maar ja soms !!!! ? Donderdag ga ik de lucht in met hengelspulletjes en ga kijken of ik nog wat nieuws kan ontdekken voor
    ons korps .Doe je best en vanaf 11 maart ben ik weer te bereiken en gade
    18e de wedstrijd op de zandmotor mee doen. Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Jan,

    Ja jammer dat ik geen visje kon scoren, volende keer hopelijk beter. Ben benieuwd of je iets nieuws kan vinden daar. Nog een fijne vakantie en tot de 18e op de zandmotor.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ben zaterdag met de boot voor Hvh een wedstrijd wezen vissen, weinig vangst, wel grote bot; 37 cm. Erg koud' -9, motor bevroren, brood en drinken vergeten. Was blij dat de wedstrijd was afgelopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Peter,

    Mooi formaat bot in iedergeval. Gelukkig stijgen de temperaturen nu weer, nog even en we kunnen weer achter de tong en de zeebaars aan.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen