zaterdag 18 februari 2012

vangstberichten: zaterdag 18 februari 2012Hallo vis vrienden,

Dit keer ben ik op zoek naar een "nieuwe" stek, de Mississippihaven, bij Avicentra in Monster wat pieren, zagers en slikken gehaald en van daaruit op zoek naar deze haven. Gelukkig vrij makkelijk te vinden, vanaf de N15 bij afslag 8 eraf en dan de borden Falc Risc volgen. Er staat een harde zw-wind van zo'n 5 a 6 bft, temperatuur 6 °C, hw HvH 11:55 uur, lw 19:57 uur, later deze sessie 1 lange regenbui. Net als ik aan het optuigen ben komt er een bekende aan, "Eurovisser"#1060, Danny Lemmens hij staat even verderop met z'n vismaat, en is om 12:00 uur begonnen bij hoogwater. Samen hebben ze met 3 hengels 12 of 13 maatse wijtingen, 4 net ondermaatse gulletjes, en wat klein spul gevangen, niet slecht dacht ik zo.

Ik wil dit keer relaxed vissen met 1 hengel en om 16:10 uur gaat de 5 meter stok erin, hoofdlijn 12\100 mm Penn gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\6, gevuld met een piertje of een zager, tommy lood 175 gram. Door de harde wind, die schuin links van voren komt zijn de aanbeten, zelfs met gevlochten lijn moeilijk te zien. Om 16:53 uur hangt er dan toch een maatse wijting aan, gevolgd door een steenbolk om 17:23 uur.Van Danny krijg ik nog een restant zagertjes, waarvoor nogmaals dank. 17:45 uur nog een steenbolk, 18:33 uur een doubletje van steenbolk met een maatse wijting.18:55 uur een maatse wijting.19:10 uur ruim ik op, de windvlagen en de regen nemen toe, het is weer even leuk geweest. Echt veel was het niet, wellicht een volgende keer bij hoogwater en wat minder wind. Totaal vang ik deze sessie 6 vissen, 3 steenbolken en 3 maatse wijtingen.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, hier een reactie van Boudewijn uit zwijndrecht. Leuke vangst, nog onderlijnen verspeeld? Het is een mooi stuk. Het wordt veel bezocht. Soms net een wedstrijd.
  Ik ben eindelijk na mijn operatie aan mijn schouder weer gaan vissen op vrijdag met mijn maat jan. We zijn naar de papegaaienbek geweest.
  De vangst was wijting van 5cm tot 23cm.
  Bijelkaar 30 stuk. Het was druk. Bij navraag hadden de andere mensen ook alleen klein spul.
  Ook de zeehond was weer aanwezig.
  Een leuke dag gehad.

  groetjes

  Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Boudewijn,

  Bedankt voor je reaktie! ja leuke stek daar, op het stuk waar ik stond ben ik niets kwijt geraakt maar er schijnen wel gedeeltes te zijn waar je veel kan verspelen. Hoor je veel de laatste tijd, kleine wijting, toch leuke aantallen gevangen. En een leuke dag daar doe je het voor.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen